Helsingin EM-alkulohko oli yksi suurimmista palloilulajien tapahtumista, mitä Suomessa on ikinä järjestetty.

EM-kisojen näyttämöllä Hartwall Arenalla elettiin unohtumatonta koripallojuhlaa viikon ajan, kun Susijengi pääsi pelaamaan alkulohkon ottelunsa täyden kotikatsomon edessä.

– Tämä oli yksi suurimmista palloilulajien tapahtumista, mitä Suomessa on ikinä järjestetty. Hallilla ei ole aiemmin toteutettu tuollaisia vaatimuksia, joita FIBA:lta tuli – somistamisesta ja kisailmeen luomisesta lähtien. Olen ollut seuraamassa olympialaisia ja nyt oltiin lähellä saman luokan vaatimuksia, Hartwall Arenan turvallisuuspäällikkö Leo Vilkka kertoo Koripalloliiton sivuilla.

Hartwall Arenalla EM-otteluita seurasi yli 75 000 katsojaa Susijengin kirjauttaessa omat katsojaennätyksensä uusiksi. Historiankirjoihin kirjattiin uusiksi ennätyslukemiksi 12 327 katsojaa, jotka todistivat Suomen ottelua Kreikkaa vastaan.

Suuresta väkijoukosta huolimatta tapahtuma vietiin läpi ilman ongelmia ja ruuhkia.

– Kirjasimme päivittäin ylös, mitä tapahtui, ja aika tyhjäksi meidän raporttimme jäivät. Ei ollut järjestyshäiriöitä eikä vastaavia, harvoin menee näin hyvin, Vilkka iloitsee.

Alkulohkon ottelut pelattiin päivittäin kahdessa sessiossa, ja halli tyhjennettiin iltapäiväsession jälkeen ennen Suomen ottelua. Korisvieraat saavat Vilkalta lisää kehuja säntillisestä saapumisestaan peliareenalle, minkä myötä pahoilta ruuhkilta vältyttiin loppuunmyydyissäkin otteluissa.

Helsingissä koettua tunnelmaa on ylistetty ja ihmetelty ulkomaita myöten. Paljon nähnyt Vilkka nostaa Susijengin ottelut kovaan joukkoon.

– Olihan tunnelma upea. Hallilla on ollut muutamia tapahtumia, joissa on ollut lähestulkoon samanlainen fiilis: kun salibandymaajoukkue voitti MM-kultaa tai silloin, kun nuorten jääkiekkomaajoukkue voitti 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden.

Lähde: Basket.fi