Kotiturnauksessaan Liettuan ja Latvian piessyt Viro tiedettiin nälkäiseksi ja vaaralliseksi vastustajaksi. Keski-iältään 22,5-vuotiaas Susijengi tarjoili kuitenkin koronarajoitusten mukaiselle 485 hengen yleisölle mannaa karkaamalla avausjaksolla 17 pisteen johtoon ja löylyttämällä peli-iloa pursuten Tapiolan urheiluhallin taululle loppulukemat 97–76 (48–29).

– Oli tosi kivaa, kun ei ole moneen kuukauteen päässyt pelaamaan. Kaikki oli valtavalla innolla mukana näin pitkän tauon jälkeen ja haluttiin antaa faneille voitto hyvällä yhtenäisellä esityksellä, hymyile Ville Tahvanainen (6/3) Koripalloliiton verkkosivuilla.

– Koko kesä on treenattu todella lujaa ja tänään näytti siltä, että me luotettiin toisiimme ja pelattiin yhtenäisenä joukkueena. Uskon, että se näkyi katsomoonkin asti, Tahvanainen jatkaa.

Voiton pääarkkitehtien joukkoon lasketaan myös Salon Vilppaassa erinomaisen kauden pelannut Henri Kantonen (9/3), joka sai päävastuun Susijengin pelinteosta ja kuittasikin tehtävästään kiitettävät paperit.

– Ensimmäiseksi (toiseksi, toim.huom.) maaottelukseni mun mielestä ihan kohtalainen esitys. Oli siinä (pelinrakennuksessa) joku hetki, mitä ei saisi tulla, mutta aika hyvin sain jatkettua niiden jälkeen peliä, Kantonen arvioi suoritustaan.

– Joukkueena puolustuspäähän jäi vielä parannettavaa, mutta hyökkäyksen 97 pisteestä pitää olla tyytyväinen.

Hyökkäyspäässä väläytyksiä osaamisestaan antoivat mm. aiemmalla miesten maaottelu-urallaan kaksi pistettä heittänyt Shawn Hopkins (9/2), joka vauhditti Susijengin irtiottoa nakuttamalla seitsemän pistettä puolessatoista minuutissa avausjakson päätteeksi.

– Siinä tuli hyviä paikkoja, jotka käytettiin hyväksi. Joukkuetovereilta tuli hyvää apua ja tarjoilua, niin mikäs siinä tehdessä, ”Hopi” sanaili.

Lähde: Basket.fi