Susijengi-kolmikko Petteri KoponenJuho NenonenMikko Koivisto sai sunnuntaina tiukan haasteen Eezy Basket -katukoristurnauksessa. Poikien 2004-sarjan joukkue nimeltä Ihmejengi pääsi hienon esittelyvideonsa ansiosta näyttämään osaamistaan Susille.

Ja aikamoisen näytön Tino Pitkänen, Rasmus Jaatinen, Elo Hiltunen, Kasper Niemelä ja Luca Juppo taidoistaan myös antoivat. Ihmejengi pyöritti kolmella korilla tilanteeksi jo 3-0, kun maajoukkuemiehet olivat tulleet suoraan Tshekin treenileiriltä Töölöön ilmeisesti vähän vajavaisella puolustusasenteella. Onnistuipa Ihmejengi jopa riistämään pallon useamman kerran maajoukkuemiehiltä.

– Kyllä pojat pelasivat oikeasti hyvin! Huomasi, että olivat jo pelanneet täällä muutaman ottelun ja oli hyvä tatsi päällä, Petteri Koponen kehui.

– Me huomattiin, että heittäminen oli aika vaikeeta, kun tuuli otti herkästi palloon kiinni. Päätettiin sitten mennä vähän enemmän korin alle, Koponen virnisti.

Lopulta Susijengin loppukiri ja jonkinmoinen pituuserokin tuotti tulosta, ja pisteet jaettiin tuloksella 3-3.

Toisessa haasteottelussa Järvenkään Koripalloseuran 2006-syntyneet Warriorsit saivat hekin pistetilinsä auki maajoukkuetähtiä vastaan, vaikka Susijengi voiton veikin.

Warriorsin Oskari Joensuu, Osku Vesala ja Mikael Mainio myönsivät, että vähän etukäteen jännitti.

– Jännitti, mutta olihan se tosi upeeta ja tosi siisti kokemus pelata ammattilaisia vastaan, Vesala ja Joensuu tunnelmoivat pelin jälkeen.

Pääsittekö näkemään läheltä hyviä temppuja?

– No Nenonen teki aika pahoja jäyniä, Oskari Joensuu nauroi ”Neposen” kikoille, joissa pallo putosi välillä esimerkiksi niskan taakse.

– Mutta Ihmejengiläiset tekivät myös aika pahan, vetivät Koivistolta kerran housut nilkkoihin!

Warriorsin tiimin täydensivät Ville Hedeman ja Miikka Muurinen. Viime Eezy Basketissa joukkue sijoittui toiseksi, mutta tällä kertaa oli vähän hankalampaa.

– Huomaa, että turnaus on kasvanut paljon, nyt oli tosi paljon kovia joukkueita meidän sarjassa. Mutta Eezy Basket on ollut ihan mahtava kokemus, Oskari Joensuu tiivisti tunteet taitavasti kuin ammattipelaaja konsanaan.

Joensuun havainto osui oikeaan. Viikonloppuna toista kertaa järjestetty turnaus oli 85 joukkueella tiettävästi Suomen kesän suurin katukoristurnaus.

Lähde: Tiedote