Superlupaus tähtää koripallon huippuliigaan

© Kuva: Getty Images

Suomen lupaavimpiin koripalloilijoihin lukeutuva 18-vuotias Awak Kuier lähtee ammattilaiskoripalloilijaksi jo heti tämän kauden jälkeen.

Päätös mahdollistaa hänelle siirtymisen naisten kovimpaan korisliigaan WNBA:han jo kahden vuoden kuluttua. Jos Kuier olisi valinnut yliopistotien, olisi hän vapaa osallistumaan WNBA:n varaustilaisuuteen vasta neljän vuoden kuluttua. Eurooppaan siirtyessä Kuier voi ilmoittautua draft-tilaisuuteen jo 20-vuotiaana.

18-vuotiaan ja 194-senttisen Kuierin hylättyä yliopistojen kosiskelut ja stipendit, ura jatkuu tämän kauden jälkeen ammattilaisena Keski-Euroopassa.

– Aluksi olin aivan varma, että lähden Yhdysvaltoihin yliopistoon. Sen jälkeen, kun aloin miettiä toista vaihtoehtoa, se oli tosi vaikeaa. Pohdin asiaa vanhempieni ja valmentajani kanssa. Päätös oli silti erittäin vaikea. Kysyin mielipidettä myös muilta eurooppalaispelaajilta, jotka ovat tehneet saman valinnan aiemmin. Se oli pitkä prosessi, mutta olen nyt päätynyt siihen, että lähden Eurooppaan. Olen tosi onnellinen tästä päätöksestä, sanoo Awak Kuier Yle Urheilun haastattelussa.

 

Lähde: YLE Urheilu


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004