Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen B-divisioonan EM-kisat alkoivat Suomen osalta komeasti, kun Sudenpennut murskasivat Bulgarian murskanumeroin 87-41 (44-26).

Sudenpentujen Awak Kuier oli hurjalla pelipäällä ja tehtaili 25 pistettä, otti 20 levypalloa ja teki yhdeksän torjuntaa vain 21 peliminuutissa.

– Alku oli hermostunut, mikä on luonnollista turnauksen alussa. Pääsimme ensimmäisen jakson aikana, tai viimeistään sen jälkeen, pelin päälle. Viimeistelimme mallikkaasti läheltä koria ja pystyimme puolustamaan vastustajan hyviltä korintekopaikoita pois, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä kommentoi Basket.fillä.

Suomelta hyökkäyspäässä vastuuta kantoi oivasti mm. Alexandra Ailus (14/3), kun taas puolustuspäässä erottuivat Ebba Pekonen (8/4/3 syöttöä/7 riistoa) ja Noora Markkanen (14/6/3 syöttöä/6 riistoa).

Koko kentän ylivoimainen ykkönen oli kuitenkin Kuier, jonka yhdeksän torjuntaa nostavat hänet Suomen maaotteluennätyksien kaikkien aikojen tilastoissa jaetulle ykkössijalle yhdessä Heikki Järnströmin kanssa.

Kahdellakymmenellä levypallolla Kuier taas nousi jaetulle neljännelle sijalle. Ykkössijaa hallussaan pitää Heli Raukanoja (26 levypalloa) takanaan Auli Nyman (22) ja Tuuli Menna (21).

 

Lähde: Basket.fi