Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat peräti viisi ottelua perjantaina, joista tuloksena oli neljä voittoa. 20-vuotiaat miehet päihittivät B-divisioonan EM-kisoissa Slovakian. 18-vuotiaat tytöt. 16-vuotiaat pojat ja 15-vuotiaat tytöt olivat myös voitokkaita, kun taas 18-vuotiaat pojat joutuivat tyytymään tappioon.

20-vuotiaiden miesten maajoukkue pelasi tasaisesti avausneljänneksen, mutta toisella neljänneksellä Suomi karkasi vahvan puolustuksensa turvin karkumatkalle 41-25. Slovakia sai kirittyä eron 12 pisteeseen puoliajalla, mutta lopulta Sudenpennuilla ei ollut suurempia ongelmia tassutella 93-72 (47-35) -voittoon.

– Sekava ottelu, jonka pelaajat ratkaisivat henkilökohtaisella taidolla. Toisen jakson ensimmäiset viisi minuuttia puolustuksemme oli erinomaista ja kokonaisuudessaan joukkueemme viimeistely kahden pisteen heitoissa oli hyvää, Suomen päävalmentaja Jyri Lehtonen kommentoi Koripalloliiton sivuilla.

Suomen tehokaksikko oli miehekkään tuplatuplan kahminut Hannes Pöllä (10/12) ja tarkasti heittonsa upottanut Aatu Kivimäki (21/2/5 syöttöä/3 riistoa). Kaksinumeroisille pistelukemille ylsivät myös Edon Maxhuni (17/2/6), Lassi Nikkarinen (14/1) ja Henri Kantonen (10/3).

Suomi pelaa voiton myötä sijoista 9-12. Tänään lauantaina 22.7. Sudenpennut saa vastaansa Unkarin kello 18:30 alkavassa ottelussa.