Suomen MU16 II -maajoukkue sijoittui viidenneksi Barcelonassa pelatussa kansainvälisessä turnauksessa, kun päätöspäivän varhaisottelussa Sudenpennut päihitti Maccabi Tel Avivin 74-70 (36-36, 65-65).

– Ottelu tarjosi hienon tarinan. Veimme ottelua alkuun aktiivisuudella ja aloitteellisuudella. Oli mahdollisuus karata pariin kertaan, mutta emme kyenneet muuttamaan lukuisia stoppeja koreiksi. Ja kun keskittyminen tai yhteistyö herpaantuivat, vastustaja rankaisi välittömästi, Suomen päävalmentaja Ville Neva kertoi Koripalloliiton sivuilla.

– Hetken aikaa näytti jo pahalta, kun kellossa oli pari minuuttia jäljellä ja eroa kahdeksan pistettä Maccabille. Siinä kohtaa kuitenkin nähtiin tämän kesän parasta puolustusta. Pakotettiin päätyyn, autettiin isosti ja sen jälkeen päästiin avoimelle kentälle.

Suomi kohtasi kolmen päivän aikana kolme joukkuetta: avauspäivänä perjantaina Sudenpennut kärsi niukan tappion CB Sant Josep Badalonalle, lauantaina Real Madrid veti pidemmän korren, mutta voittotili aukesi nyt viimeisessä ottelussa Maccabi Tel Avivia vastaan.

– Turnauksen antia kannattaa pohtia ja analysoida pienen hetken päästä tarkemmin ja laajemmin. Sanottakoon alkuun, että koripallo näyttäytyy pelinä, jota täytyy pelata rohkeasti, ovelasti ja älykkäästi, ahkerasti sekä ennen kaikkea yhdessä! Sitä kasvua tämän turnauksen aikana paljon tapahtui. Niitä oppeja kannattaa meidän kaikkien yhdessä vaalia ja kasvattaa.