Suomen miehet voitokkaita Napolin universiadeissa

Suomi kaatoi Norjan maanantaina aamupäiväottelussa 62-39 Napolin universiadeissa. Voiton myötä miesten haastajamaajoukkue pelaa sijoista 9-12.

Kun vastustajaa jää alle 40 pisteen, yleensä silloin toisessa joukkueessa voidaan olla tyytyväisiä. Suomen eheä esitys puolustuspäässä antoi mahdollisuuden selvähköön voittoon.

– Turnauksen ensimmäinen aamupeli ja puolustusilmeeseen pitää olla todella tyytyväinen. Oli pettymys, ettemme päässeet kahdeksan parhaan joukkoon, mutta siitä huolimatta eforttia oli tänään Norjaa vastaan. Tasolla tai vastustajalle ei ole väliä, mutta ilman energiaa vastustajaa ei jätetä 39 pisteeseen tasosta riippumatta. Olen ylpeä siitä, miten tänään laitoimme itseämme likoon, toteaa joukkueen valmentaja Lassi Tuovi Koripalloliiton verkkosivuilla.

Suomen pisteykkönen oli eleettömästi 18 pistettä läheltä ja kaukaa upottanut Remu Raitanen. Elias Valtonen upotti 12 pistettä ja Ville Tahvanainen 11.

– Voiton myötä pelaamme vielä kaksi kovatasoista ottelua näissä kisoissa. Sieltä saadaan oppia tulevaisuutta ajatellen. Pelaajille on tulossa antoisa viikko heidän kehittymistänsä ajatellen, Tuovi kommentoi.

Suomen miesten haastajamaajoukkueen seuraava ottelu Napolin universiadeissa on tiistaina kello 21.00, kun se kohtaa Tšekin sijoista 9-12 pelatessa.

Lähde: Basket.fi