Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue kärsi tappion B-divisioonan EM-kisoissa, kun Puola voitti Suomen loppunumeroin 61-68 (30-35).

Perjantaina Armenian selkeästi voittanut Suomi ajautui puoliajalla viiden pisteen takaa-ajoasemaan Puolaa vastaan. Puoliajan jälkeen Puola kokosi kymmentä pistettä hipovan johdon, jonka Sudenpennut kirivät vielä kahteen pisteeseen 59-61, kun peliaikaa oli jäljellä enää pari minuuttia. Ikävä kyllä sen lähemmäksi Suomi ei enää päässyt, kun kavennusyritykset kolisivat raudoissa.

– Ensimmäiset 13 minuuttia molemmat joukkueet esittivät todella hyvätasoista koripalloa. Kolmannen neljänneksen alussa Puola teki selkeän vaihdoksen taktiikassa ja ei enää auttanut heittäjistä, vaan pisti meidän takamiehet ajamaan loppuun saakka. Saimme hyviä paikkoja tehdä kori, mutta viimeistely ei ainakaan vielä ollut tarpeeksi kansainvälistä, Suomen päävalmentaja Jyri Lehtonen kommentoi Koripalloliiton sivuilla.

– Nouseminen yhden pallonhallinnan peliksi osoittaa henkistä vahvuutta ja meillä oli omat paikkamme päästä tasoihin. Puola oli kuitenkin tuon verran parempi.

Suomen ykkösnimi oli sentteri Hannes Pöllä (21/4), joka oli omimmillaan toisella puoliajalla, kun Suomi pelasi ahnaasti hänen kauttaan sisältä. Lähimmäksi kaksinumeroisia pistelukemia Pöllän lisäksi ylsi Edon Maxhuni (8/4/3 syöttöä/4 riistoa).

Suomi kohtaa sunnuntaina kolmannessa ottelussaan Belgian kello 18.30.

Lähde: Basket.fi