Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa kuluvan viikon suomalaisonnistujiin kuuluivat Mikael Jantunen. Mustapha Amzil ja Teemu Suokas, joista jokainen heitti 11 pistettä mieheen yliopistojensa voitto-otteluissa.

Mikael Jantusen edustama Utah palasi takaisin voittojen tielle, kun Utah kaatoi kotiottelussa Stanfordin 65-79 (25-34). Utah katkaisi voitolla neljän ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa.

Jantunen oli yksi neljästä Utah-pelaajasta, joka ylsi kaksinumeroisille pistelukemille. Jantunen väänsi 11 pistettä, seitsemän levypalloa, yhden syötön ja kolme riistoa ansaiten 33 peliminuuttia aloitusviisikossa.

Mustapha Amzilin edustama Dayton voitti Atlantic 10 -konferenssin ottelussa Duquesnen 72-63 (34-33). Daytonin peli lähti rullaamaan toisella puoliajalla, kun 15-1-juoksu venytti eron kaksinumeroiseksi.

Amzil sai viisikkopelaajana 35 peliminuuttia, joiden aikana hän saalisti 11 pistettä, kahdeksan levypalloa, yhden syötön, kaksi torjuntaa ja yhden riiston. Amzil on nyt pelannut Daytonin paidassa viisi ottelua, joista jokaisessa hän on heittänyt kymmenen pistettä tai enemmän.

Teemu Suokas käytti toistamiseen kohonneet peliminuuttinsa hyväkseen, kun Suokkaan edustama Ball State voitti Mid-American-konferenssin ottelussa Bowling Greenin 88-64 (43-36). Suokas sai vaihdosta 20 minuuttia, joiden aikana hän heitti 11 pistettä, haki kaksi levypalloa, jakoi yhden syötön ja riisti kerran.

Suokas sai alkukaudesta minuutteja maltillisemmin, mutta on viimeisessä kahdessa ottelussa pelannut yli kaksikymmentä minuuttia.

Big South -konferenssissa Jesper Granlund ja Longwood hävisivät Winthropille 61-72 (23-32). Granlund keräsi nimiinsä kaksi pistettä, kolme levypalloa ja yhden syötön 23 minuutissa aloitusviisikossa.

Lähde: Basket.fi