Helsinki Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas ei jatka joukkueensa valmennuksessa enää ensi kaudella. Larkas on toiminut Seagullsin päävalmentajana seuran perustamisesta lähtien eli kuuden kauden ajan.

– Sopimukseni umpeutuu tähän kauteen ja seura on päättänyt, että nyt on oikea aika etsiä uusia tuulia. Jatkan sopimuskauden loppuun päävalmentajana ja tavoitteena on voittaa jokainen peli. Oma tulevaisuus on vielä hämärän peitossa, mutta lähden kohti tulevaa erittäin motivoituneena ja merkittävästi kokeneempana valmentajana, Larkas totesi Seagullsin tiedotteessa.

Larkaksen alaisuudessa Seagulls nousi nopeasti Korisliigaan 1A-divisioonasta. Korisliigassa Seagulls on saalistanut kahtena edellisenä kautena SM-pronssia.

–Tulin taloon silloin, kun nimeä ei edes ollut vielä päätetty ja toimintaa vasta käynnistettiin. Sauli Silvonen rekrytoi silloin minut Tapiolan Hongasta Helsinkiin ja lähdin heti innolla mukaan. Nousu ykkösdivisioonasta varteen otettavaksi Korisliigan mitalisuosikiksi on ollut kovan työn tulos ja siihen olen joka päivä antanut itsestäni kaiken, mitä olen osannut.

Seagullsin ensi kauden päävalmentajan kartoitus on jo käynnissä.

– Päätös ei ollut helppo, sitä on kypsytelty pidemmän aikaa. Lopulta koettiin Seagullsin kannalta tärkeäksi nähdä myös millaiseksi Gulls voi rakentua toisenlaisen päävalmentajan ohjauksessa. Seuraavan päävalmentajan etsiminen on jo oikein hyvässä vauhdissa, kommentoi Seagullsin hallitukseen kuuluva Janne Kulvik.

Tällä hetkellä Seagulls liitää Korisliigan runkosarjassa seitsemän voiton putkessa. Samalla Seagulls on noussut jo sarjataulukon kuudennelle sijalle.

Lähde: Koripalloliiton sivut.