Ilman kahta avainpelaajaansa lauantain ainoaan Korisliigan otteluun lähtenyt Helsinki Seagulls kiusasi kotiparketillaan pitkään sarjataulukon kärjessä keikkuvaa Salon Vilpasta. Vilpas hoiti kuitenkin voiton loppuhetkillä Teemu Rannikon kahden onnistuneen vapaaheiton turvin koriuvuin 91–94 (49–44).

Seagullsin Andre Spight pääsi vielä ottelun viimeisillä hetkillä kokeilemaan kaaren takaa tasoitusheittoa, mutta heittopaikka ei ollut järin laadukas.

Vilpas oli pitkään ottelussa takaa-ajajan roolissa. Ilman Chris Ortizia ja Wayne Blackshearia otteluun lähtenyt Seagulls pelasi ennakkoluulottomasti. Etenkin kokenut Tuukka Kotti oli läpi kamppailun vaikea pysäytettävä vierasjoukkueelle.

– Joukkueessa on iso kasa loukkaantumisia. Sille ei voi mitään ja vastuuta on jaossa kaikille kokoonpanoon kykeneville, Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas totesi poissaoloista.

– Puhuttiin siitä, että pitää pestä kasvot kotiyleisön edessä. Viimeksi pelattiin täällä aika huonosti. Mielestäni erinomainen esitys meidän pelaajilta. Surullista, ettei se voittoon riittänyt, toisen pitää aina hävitä.

Toisella puoliajalla Vilpas yritti karata useaan otteseen, mutta kotijoukkue roikkui sitkeästi mukana.

Ottelussa 29 pistettä, 12 levypalloa ja kuusi syöttöä tehoilleelle Kotille avautui mahdollisuus tasoittaa ottelu vapaaheittoviivalta noin 20 sekuntia ennen päätössummeria, mutta toinen Kotin vapaaheitoista pyörähti korirenkaasta ulos.

Rannikko ei omissa vapaaheitoissaan toisessa päässä epäonnistunut. Näin Vilpas pääsi juhlimaan kauden seitsemättä Korisliiga-voittoaan.

– Tiukka häviö, voitto oli molempien käsissä. Tällä kertaa meni Salolle. Ehkä vähän hyydyttiin kolmannella jaksolla ja jäätiin vähän taakse, Seagullsin Ricky Waxlax mietti.

Rannikko oli vierasjoukkueen paras 19 pisteellään. Myös Juho Nenonen osui kelpo tahdilla, Nenoselle kertyi lopulta 18 pistettä. Vilppaan kolmas maajoukkuepelaaja Mikko Koivisto upotti puolestaan 14 pistettä.

– Seagulls tuli otteluun todella hyvin. Siellä oli alussa väärät miehet ihan auki. Ei ihan täysin tyytyväinen voi olla, vaikka voitto tuli. Tämä on pitkä kausi, näistä aina opitaan. Tosi hyvä peli Seagullsilta, vaikka heillä oli miehiä sivussa, Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo totesi.

Seagullsin paras oli ehdottomasti Kotti. Kottia parhaiten säestivät 22 pistettä heittänyt Spight ja 17 pistettä kerryttänyt Timo Heinonen.

Seagullsin kausi jatkuu tiistaina Kotkassa. Vilpas lähtee kasvattamaan voittoputkeaan tiistaina kotiottelullaan Karhu Basketia vastaan.

Lähde: Koripalloliiton sivut.