Sasu Salinin ranne oli tulikuumana Mestarien liigan avauksessa, kun hän pommitti peräti kahdeksan kolmen pisteen heittoa sisään hurjalla prosentilla. Severi Kaukiainen oli Patrioti Levicen ykkösnimi FIBA Europe Cupissa ja Mikael Jantunen esiintyi vahvasti EuroCupissa.

Teneriffa kohtasi Mestarien liigan lohkovaiheen avauksessa ranskalaisen Cholet’n ja aloitti kotikentällään hieman hermostuneesti, kun vieraat ehtivät karata toisen neljänneksen aikana jo 19 pisteen karkumatkalle. Sen jälkeen kuvaan astui Sasu Salin, joka upotti toisella neljänneksellä peräti seitsemän kolmen pisteen heittoa sisään ja nosti lähes yksinään Teneriffan takaisin peliin. Lopulta Teneriffa otti selvän 95-75 (43-41)-voiton.

Salin on hakenut alkukaudesta heittoaan, mutta padot aukesivat sopivaan aikaan, kun hän piti korisukkaa lämpimänä upottaen kolmen pisteen heittonsa 8/9 ja keräsi yhteensä 25 pistettä, kolme levypalloa ja kaksi riistoa.

Teneriffan kanssa samassa lohkossa pelaava Alexander Madsenin VEF Riika puolestaan aloitti omat pelinsä 75-84 (43-57)-tappiolla turkkilaista Darüssafakaa vastaan. Madsen lukeutui joukkueensa parhaimmistoon 12 pisteen, seitsemän levypallon, kahden syötön ja torjunnan tilastoilla.

Mikael Jantunen oli niin ikään vahvalla pelipäällä heittäen 12 pistettä, kun Paris Basketball voitti EuroCupin ottelussa Towers Hamburgin selvästi 105-69 (52-26). Jantunen täytteli tilastojaan myös viidellä levypallolla, syötöllä ja kolmella riistolla. Tuomas Iisalon miehistö on aloittanut EuroCupin kolmella voitolla.

Severi Kaukiainen oli Patrioti Levicen sankari FIBA Europe Cupin avauksessa, kun takamies hurjasteli 20 pisteen ja 10 syötön tupla-tuplan. Kaukiainen sai viime sekunneilla kunnian sinetöidä Levicelle 93-91 (46-51)-voiton vapaaheittoviivalta romanialaista Oradeaa vastaan. Kaukiaisen tilastoihin merkittiin myös yksi levypallo.

Lassi Tuovin apuvalmentama Virtus Bologna otti Euroliigassa toisen voittonsa kaataessaan kotikentällään ALBA Berliinin 87-76 (44-26). Bolognalla on kolmesta ottelusta kaksi voittoa.

Slovenian liigassa Perttu Blomgren oli isossa roolissa Domzalen noustessa 95-90 (47-48)-voittoon Ilirijan vieraana. Blomgren nosti viimeisellä minuutilla Domzalen neljän pisteen johtoon ja riisti heti perään Ilirijan aikalisän jälkeen pallon kasvattaen johtoa vielä vapaaheittoviivalta. Blomgren keräsi ottelussa tilastorivilleen yhdeksän pistettä, neljä levypalloa, neljä syöttöä, riiston ja torjunnan.

Mikael Laihonen oli kuumana Puolan kakkosliigan ottelussa, kun hän heitti 22 pistettä Radomin voittaessa Politechnika Opolskan 100-83 (60-33). Radom iski vieraille luun kurkkuun jo heti avausneljänneksellä viemällä sen nimiinsä 31-8. Pisteidensä lisäksi Laihonen operoi muutenkin tehokkaasti kahmimalla yhdeksän levypalloa, antamalla kaksi korisyöttöä sekä riistämällä kertaalleen. Radomilla on nyt kolme voittoa ja kolme tappiota.

Lähde: Basket.fi