Mestarien liigassa nähtiin suomalaisten kohtaaminen, kun Alexander Madsenin VEF Riika isännöi Sasu Salinin Teneriffaa. Madsen oli joukkueensa ykköstähti tupla-tuplalla, mutta Teneriffa palasi kotimatkalle täyden pistepotin kera.

Teneriffa oli toisessa Mestarien liigan pelissä peräkkäin hätää kärsimässä ja Riika näytti menevän voittoon Madsenin johdolla, mutta espanjalaisjoukkue nousi 18 pisteen takaa-ajomatkalta 68-64 (32-40)-voittoon. Teneriffa vei viimeisen neljänneksen peräti 26-9 ja sankariksi nousi tällä kertaa tanskalainen Gabriel Lundberg, joka upotti voittokorin sisään viimeisillä sekunneilla.

Lähes 35 minuuttia urakoinut Madsen oli joukkueensa selkeä ykköshahmo 14 pisteen, 10 levypallon, kolmen syötön, riiston ja torjunnan tilastoilla. Lisäksi Madsen säväytti parilla komealla donkilla.

Salinille osui tällä kertaa vaikeampi heittopäivä hänen kerätessään kolme pistettä, yhden levypallon ja kaksi syöttöä.
Teneriffa jatkaa Mestarien liigan C-lohkossa tappioitta ja Riialla on yksi voitto kuudesta ottelusta.

Petteri Koposen Bayern München puolestaan otti hienon voiton kaadettuaan Olympiakosin kotonaan 85-82 (43-44). Koposen tilastoihin merkittiin tällä kertaa kaksi levypalloa ja kaksi syöttöä. Bayernilla on nyt neljä voittoa ja viisi tappiota.

Lähde: Basket.fi