Sasu Salin sai 300 ottelua täyteen Espanjan liigassa viikonloppuna ja juhlisti saavutusta suomalaiskohtaamisen voitolla. Saksassa maan maailmanmestaruuteen johdattanut Gordon Herbert pokkasi vuoden valmentajan tittelin.

Sasu Salin vietti tuplajuhlia, kun Teneriffa kaatoi Espanjan liigan suomalaiskohtaamisessa Elias Valtosen Manresan 76-73 (31-27). Ottelu oli Salinille samalla 300. Espanjan liigassa. Salin on Teneriffan lisäksi pelannut Espanjassa Gran Canarian ja Malagan riveissä.

Salin heitti ottelussa kaksi pistettä ja sai yhdet merkinnät levypallo- ja syöttösarakkeisiin. Valtonen puolestaan kasasi viisi pistettä, kaksi levypalloa, riiston ja torjunnan.

Sarjaporrasta alempana Alex Murphyn Estudiantes nappasi niukan 81-80 (45-35)-voiton Melillan vieraana. Murphy kasvatti joukkueensa pistesaldoa kymmenellä pisteellä ja sai tilastoihinsa myös kaksi levypalloa. Estudiantes jatkaa sarjassa toisena.

Joona Heinosen San Pablo Burgos jatkaa sarjakärjessä murskatessaan Ourensen tylysti 105-55 (49-29). Heinonen jäi ottelussa ilman tehomerkintöjä.

Marginaalit eivät olleet Jacob Grandisonin Menorcan puolella, kun Tizona Burgos juhli tiukkaa 78-77 (41-40)-voittoa. Grandison urakoi ottelussa yli 30 minuuttia ja kiitti luottamuksesta kuudella pisteellä, neljä levypalloa, syötöllä ja riistolla.

Yli puoli tuntia ahkeroi myös Remu Raitanen, mutta Caceres hävisi kotonaan Real Valladolidille 79-87 (43-50). Raitaselle kirjattiin viisi pistettä, kolme levypalloa ja syöttö.

Caceres ja Menorca ovat tasapisteissä sijoilla 15-16 kolmella voitolla ja 10 tappiolla.

Ranskan liigassa Edon Maxhunin Le Portelin kohtaloksi koitui heikko päätösneljännes, kun Nancy vei sen 32-12 ja lopulta koko ottelun 93-88 (43-57). Maxhuni lukeutui jälleen joukkueensa parhaimmistoon 13 pisteen, kahden levypallon, kolmen syötön ja yhden riiston tilastomerkinnöillä.

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball koki kirvelevän 81-83 (42-35)-tappion Bourg-en-Bressen vieraana. Jantunen auttoi joukkuettaan seitsemällä pisteellä, kolmella levypallolla, syötöllä ja riistolla. Tappion myötä Bourg-en-Bresse nousi Paris Basketballin kanssa tasapisteisiin ja Paris on nyt neljäntenä.

Mikko Larkas pääsi juhlimaan tärkeää voittoa, kun Strasbourg kaatoi kotonaan Metropolitansin 74-61 (36-37). Voitolla Strasbourgin voittoprosentti on nyt 50 ja se on Le Portelin kanssa tasapisteissä.

Paluun pelikentille tehnyt Ilari Seppälä kirjautti kauden avauspisteensä Ranskan ProB:ssä, kun hän heitti viisi pistettä Saint-Chamondin hakiessa voiton Antibesin vieraana 91-79 (42-42). Seppälän riville kirjattiin lisäksi neljä levypalloa ja kaksi syöttöä. Saint-Chamond pitää sarjassa kahdeksatta sijaa.

Saksan Bundesliigassa Daniel Janssonin luotsaama Tigers Tübingen menetti otteensa toisella puoliajalla Towers Hamburgia vastaan ja joutui taipumaan 86-94 (48-41). Tigers on 15. kolmella voitolla ja kahdeksalla tappiolla.

Joonas Iisalon käskyttämä Academics Heidelberg puolestaan taipui selvemmin numeroin, kun Niners Chemnitz oli kotonaan vahvempi 93-69 (53-34). Heidelberg on sarjassa viimeisenä.

Tappion koki myös Valtteri Mervolan Ehingen Urspring, joka taipui ProB:n ottelussa Baskets Speyerille 88-95 (43-51). Mervola loisti jälleen 13 pisteen ja 11 syötön tupla-tuplalla, jota hän täydensi vielä viidellä levypallolla ja riistolla. Ehingen on lohkossaan viimeisenä.

Saksassa jaettiin myös palkintoja, kun maan maailmanmestaruuteen johdattanut Gordon Herbert valittiin vuoden valmentajaksi. Samalla Saksan koripallomaajoukkue valittiin vuoden joukkueeksi. Herbert on ehdolla vuoden valmentajaksi myös tammikuussa järjestettävässä Suomen Urheilugaalassa. Samassa kategoriassa on ehdolla myös Tuomas Iisalo.

Lassi Tuovin Bologna otti kolmannen peräkkäisen voittonsa Euroliigassa kaataessaan Baskonian 91-81 (42-43). Bologna jatkaa Euroliigassa jaetulla toisella sijalla.

Italian liigassa Bologna kärsi harmittavan 84-85 (35-40, 80-80)-jatkoaikatappion Reyer Venezialle. Voitolla Venezia nousi Bolognan ohi ja Tuovin apuvalmentama miehistö on nyt kolmantena.

Serie B:ssä Trey Niemi nautiskeli voitosta, kun Lumezzane kaatoi vieraskentällä Lions Bisceglien 81-62 (42-32) suomalaispelurin kantaessa kortensa kekoon kuudella pisteellä, kahdella levypallolla ja riistolla.

Viron ja Latvian yhteisliigassa Alexander Madsen ja Severi Kaukiainen pääsivät omilla tahoillaan nautiskelemaan voitoista. Kaukiaisen Kalev/Cramo jätti Viimsin ilman mahdollisuuksia ottaessaan 82-61 (43-35)-voiton ja jatkaa sarjan kärjessä. Kaukiaiselle merkattiin kaksi pistettä, levypallo ja kaksi syöttöä.

Madsenin VEF Riika puolestaan murjoi TalTechin 95-59 (54-26). Madsen täytteli riviään yhdeksällä pisteellä, kahdella levypallolla ja kahdella syötöllä. VEF on neljäntenä.

Liettuan liigassa Henri Kantosen Mazeikiai nousi viimeisen puolan minuutin aikana neljän pisteen takaa-ajoasemasta 70-68 (34-33)-voittoon Neptunasista. Kantonen lukeutui joukkueensa parhaimmistoon 10 pisteen, kahden levypallon ja neljän syötön noteerauksella. Voitolla Mazeikiai nousi sarjassa kahdeksanneksi.

Slovenian liigassa Perttu Blomgrenin Domzale palasi voittojen tielle kaataessaan Ilirijan 85-67 (35-36). Blomgren sai rivilleen kahdeksan pistettä, kolme levypalloa, syötön ja riiston. Domzale jatkaa sarjassa toisena.

Antti Kanervo pääsi joulun viettoon voitto takataskussaan, kun Stjarnan kaatoi Breidablikin 97-73 (56-36). Kanervo oli joukkueensa ykköstykki 20 pisteellä ja koristeli tilastojaan lisäksi kolmella levypallolla, kolmella syötöllä ja kahdella torjunnalla.

Ville Tahvanaisen 18 pisteen, neljän levypallon ja syötön saldo ei riittänyt siivittämään Alftanesia voittoon Hötturin vieraana, vaan kotijoukkue nappasi pisteet 78-73 (44-39)-voitolla.

Osku Heinonen täydensi suomalaisten vahvaa panosta Islannin liigassa 15 pisteen ja neljän levypallon merkinnöillä, mutta Haukar taipui Grindavikin vieraana 75-89 (43-44).

Tasaisessa Islannin liigassa Stjarnan ja Aftanes ovat tasapisteissä kolmen muun joukkueen kanssa ja voiton päässä kärkikaksikosta. Haukarilla on puolestaan vaikeampaa ja se on kymmenentenä.

Ilmari Toikkanen sai tililleen levypallon ja torjunnan Svendborg Rabbitsin voittaessa BC Kööpenhaminan 78-64 (41-36). Voitto oli Rabbitsille kuudes peräkkäinen ja se on Tanskan liigassa jaetulla kärkisijalla.

Mikael Laihosen Radom putosi Miasto Szkla Krosnon kyydistä toisella puoliajalla 62-85 (37-43)-tappiossa. Laihonen oli joukkueensa levypallokuningas kuudella irtopallolla ja tilastoihin tuli täytettä myös kahdeksan pisteen, syötön ja kahden riiston muodossa. Radom on nyt 12.

Itävallan liigan kärkiottelussa Anton Mirolybovin ja Samuli Niemisen valmentama Swans Gmunden joutui tunnustamaan Klosterneuburg Dukesin vahvemmakseen 72-84 (42-34). Swans liihottaa sarjassa kolmantena.

Lähde: Basket.fi