Roosa Lehtorannan sarjakausi Belgiassa pyörähti käyntiin lauantaina. Lehtoranta heitti debyytissään heti upeasti 22 pistettä, mutta se ei riittänyt kantamaan joukkuetta voittoon.

Lehtorannan edustama Antwerp Giants sai kauden avauksessa vastaansa EuroCup-joukkue Liege Panthersin. Viime kaudella Belgian liigassa toiseksi viimeiseksi sijoittunut Giants näytti kauden potentiaaliaan piinatessaan ennakkosuosikkia, mutta joutui lopulta taipumaan jatkoajan jälkeen 79-90 (70-70, 29-37).

Giants oli lähellä voittoa jo varsinaisella peliajalla, kun Lehtoranta nosti joukkueensa vapaaheittoviivalta kolmen pisteen johtoon ottelun lopussa. Panthers tuli kuitenkin tasoihin viime sekunneilla onnistuneella kolmen pisteen heitolla. Jatkoajalla kotijoukkue karkasi lopullisesti ja otti voiton nimiinsä.

Lehtoranta debytoi upeasti 22 pisteen, kolmen levypallon, kahden syötön ja riiston tilastoilla. Peliaikaa Lehtorannalle kertyi 35 minuuttia ennen virhetilin täyttymistä. Giantsin ehdoton ykkösnimi oli kuitenkin 38 pisteen ja 15 levypallon tupla-tuplan merkkauttanut Jessica Kelliher.

– Harmittava tappio. Olimme voitossa kiinni 14 sekuntia ennen loppua, kun johdimme kolmella pisteellä. Alku oli meiltä todella huono, mutta sitten saimme rytmistä kiinni. Itsellänikin erityisesti ensimmäinen puoliaika oli vaikea, mutta pääsin toisella puoliajalla peliin mukaan muutaman onnistumisen jälkeen ja siitä se lähti sitten rullaamaan, Lehtoranta kommentoi peliä.

Saara Wahlgrenin Sparta Laarne hävisi kotikentällään Basket Namur Capitalelle selvästi 57-85 (32-42). Wahlgren parantelee alaraajavammansa eikä pelannut ottelussa.

Lähde: Koripalloliiton sivut.