MM-kisapaikkansa ja MM-jatkokarsintalohkon voiton varmistanut Ranska juoksuttaa torstaina Espoossa Susijengin kimppuun nälkäisen ja nuorekkaan tulevaisuuden joukkueen. Erityisen mielenkiintoinen nimi ranskalaisvahvuudessa on legendaarisen Tony Parkerin manttelinperijäksi arvioitu 17-vuotias Theo Maledon.

Ranskan cupin mestaruutta SIG Strasbourgin valmennusryhmässä juhlinut Susijengin apuvalmentaja Lassi Tuovi luonnehtii päävalmentaja Vincent Collet’n koolle kutsumaa helmikuun MM-karsintaryhmää ”Ranskan liigan All Stars -jengiksi”.

– Ranska on iso korismaa, jolla on leveyttä ja laajuutta josta valita, Tuovi kuittaa Koripalloliiton sivuilla.

– Vaikka Ranskan kaikkein isoimmat nimet ovat NBA:ssa ja Euroliigassa, nyt koolle kutsuttu jengi on täynnä viimeisistä MM-kisajoukkuepaikoista kisaavia Ranskan liigan eturivin pelaajia, joille tarjoutuu mahdollisuus antaa näyttöjä ennen kesän leiritystä. Mukana on myös pari erinomaista kaveria Italian ja Espanjan liigoista.

Kuten joukkueiden edellisessä kohtaamisessa syyskuussa Montpellierissä, Ranska tulee peliin ikiaikaisine hyveineen: tiedossa on intensiivistä pallonpainetta, nopeaa liikettä, nopeita vastahyökkäyksiä, donkkeja ja blokkeja.

– Ranska on dominoinut lohkoa vauhdikkaalla, lujaa korille menevällä, atleettisella ja palloa painostavalla pelillään, joka on samalla äärimmäisen organisoitua. Samaa on luvassa torstaina, Tuovi jatkaa.

– Vaikka Ranska onkin MM-kisapaikkansa varmistanut ja voi pelata vähän rennommin, tämä karsintaikkuna on heille mahdollisuus ajaa uusia asioita sisään ja tarkkailla miten uudet miehet nousevat vastuunkantajiksi.

Eräs potentiaalisista uusista vastuunkantajista on 17-vuotias ja 191-senttinen takamies Theo Maledon, joka on takonut kuluvalla kaudella Eurocupissa 6,8 pistettä, 2,5 levypalloa ja 1,9 syöttöä ottelua kohden.

– Maledon on poikkeuksellinen pelaaja. Hän on se, jota suomalaiskatsojien kannattaa ehdottomasti seurata, Tuovi päättää.

Tuovi nosti esiin Ranskan joukkueelta pelaajia, joita seurata Suomen ja Ranskan välisessä ottelussa torstaina.

Amath M’Baye (206 cm/29 v): ”Ura nousukiidossa. Äärimmäisen hyvä hyppyheittäjä ja urheilija, erinomainen kentänlevittäjä. Nousee varmasti seuraavina vuosina Ranskan Euroliiga-pelaajien joukkoon.”

Theo Maledon (191/17): ”Maledonista puhutaan Ranskasta seuraavana Tony Parkerina. Vasta 17 vuoden ikäinen ja jo nyt Eurocup-joukkue ASVEL:n tärkeimpiä pelaajia. Pelaa ensimmäisen miesten maaottelunsa, joten taatusti vaarallinen.”

Mathias Lessort (205/23): ”Puhdas urheilijasentteri. Menee koria kohti kuin juna ja hyppää korkealle, asettaa puolustuksellemme hurjasti vaatimuksia. Urheilullinen iso mies, joka pystyy vaihtamaan skriinipuolustuksessa.”

Axel Bouteille (201/23): ”Yksi Ranskan sarjan parhaita kotimaisia pelaajia. Erittäin kokonaisvaltainen pelaaja, erinomainen ilman palloa. Osaa ajaa ja heittää ja juosta nopeita, potentiaalisesti Ranskan moottori hyökkäyksessä.”

Susijengi ja Ranska kohtaavat Espoo Metro Areenalla torstaina 21.2. klo 19.00 alkaen. YLE TV2:n suora lähetys ottelusta käynnistyy klo 18.30.