Pirkka Street Basket tarjosi liikunnan riemua Laitilassa

© Kuva: Juha Tamminen

Pirkka Street Basket 2018 on osa Suomen Koripalloliiton ja K-ryhmän päivittäistavaratoimialan Pikkusudet-yhteistyötä, jonka tavoitteena on edistää lasten liikunnallisuutta. Syksyn kiertueella järjestetään yhteensä 14 katukoristapahtumaa yhdessä paikallisten seurojen ja K-kauppiaiden kanssa.

K-Supermarket Laitilan piha täyttyi keskiviikkona katukorispeleistä, kun parkkipaikalle pystytettiin kahdeksan Pirkka Street Basket -katukoristelinettä. Paikalle pelaamaan ja Vuoden Hauskinta Koulupäivää viettämään saapui 150 alakoululaista.

Laitilassa saatiin jännittää tiukkojen pelien lisäksi, millaiseksi arvaamattoman näköinen taivas sään muuttaa. Onneksi myrskypilvet kiersivät sopivasti taas pelipaikan ja pientä tihuttelua lukuun ottamatta päivä päästiin viemään läpi kuivassa kelissä.

Laitilan Pirkka Street Basket -tapahtumaa järjestämässä oli edellisen päivän tapaan Uudenkaupungin Korihait, mutta tällä kertaa tapahtuman pyörittäminen oli edustusjoukkueen vastuulla. Kentänvalvonnasta vastasivatkin Korihaiden edustusjoukkueen pelaajat, joista jenkkivahvistukset olivat saapuneet vasta edellisenä päivänä kaupunkiin.

– Meillä on hyvä joukkuehenki ja on saatu nyt kaikki jätkät maahan ja aloitettu treenaamaan. On kyllä hyvät fiilikset, kommentoi Korihaiden kuulumisia joukkueessa ensimmäistä kautta pelaava Topias Kuukkanen Koripalloliiton sivuilla.

Ensimmäinen kausi Korihaissa toi Kuukkasen myös ensimmäistä kertaa Pirkka Street Basket -tapahtumaan. Hänen tekemisestään vaistosi kuitenkin, että lasten ja koripallon parissa on oltu aiemminkin. Kuukkanen jakoi pelien aikana vinkkejä ja kehui koululaisten onnistuneita suorituksia.

– Hieno heitto!, Kuukkanen kehui erään 4.luokkalaisen suoritusta.

– Lapset saa täällä riehua ja pelata. Ei tarvii mennä niin hampaat irvessä. Eikä tää vaadi paljoa, jos haluu jatkaa pelejä myös tapahtuman jälkeen. Pallo, kori ja pari frendiä.