Barcelonan ja Susijengin tähtipelaaja Petteri Koponen seuraa ilolla Lauri Markkasen otteita Yhdysvaltain yliopistosarjassa. Koposen arvion mukaan menestyskulku ei jää vain konferenssitasolle.

– Arizona oli vakuuttava omassa konferenssissaan. He voivat edetä pitkälle – ainakin kahdeksan parhaan joukkoon heillä on hyvät mahdollisuudet. Ja jo sekin olisi kova saavutus, Koponen sanoo.

– Tuossa vaiheessa peli on raakaa. Se on yksi tappio ja pelit loppuvat siihen. Se on pienestä kiinni, mutta molempiin suuntiin.

Markkasen otteet ilahduttavat ”vanhempaa valtiomiestä”.

– Lauri on näyttänyt jo tulokaskaudellaan siellä, minkä luokan pelaaja hän on. Hänen menestyksensä on hieno juttu suomalaiselle koripallolle ja Susijengille. Veikkaan, että kauden parhaat pelit ovat vasta edessä.

Euroopan huipulla Koposen edustama Barcelona koki viime hetkien tappion Espanjan sarjan kärkiottelussa Real Madridia vastaan. Barcelona kukistui Realin viime hetken korilla.

– Nyt oli tuurikin meitä vastaan. Tulimme lopussa rinnalle ja ohi, mutta sitten he tekivät ihan viime hetkillä vähän onnekkaan korin. Tappio oli kirvelevä, Koponen myönsi.

– Mutta samalla ottelu Realia vastaan vieraskentällä kertoi meille, että me voimme tehdä tässä sarjassa mitä vaan. Ei täältä kovempaa tule vastaan kuin Real Madridissa ja olisimme tuon pelin voineet hyvin voittaa.