Yle Urheilu kertoo verkkosivuillaan siitä, että Saksan koripalloliiga esitti viranomaisille suunnitelman, kuinka sarja pelaisi koronaviruspandemian keskeyttämän kauden loppuun.

Suunnitelman mukaan kesäkuussa kymmenen pääsarjajoukkuetta siirtyisi kolmeksi viikoksi Müncheniin pelaamaan alkusarjan ja loppupelit tyhjille katsomoille.

Yle Urheilu tavoitti Bayern Münchenissa pelaavan Petteri Koposen kommentoimaan asiaa.

– Iso kysymys on, että miten pelaajien terveys taataan. Onko se riskeeraamista, kun meillä on pitkä tauko takana ja sitten muutama viikko nopeasti vähän treenataan, jonka jälkeen pitää pelata monta peliä lyhyessä ajassa? Susijengin runkopelaaja pohtii.

Pelaajia on Koposen mukaan valmistettu tiukkoihin varotoimenpiteisiin.

– Kun turnaus alkaa, kaikki testataan ja sitten mentäisiin karanteeniin hotelliin, jossa jokaisella olisi oma huone. Kaikki henkilökunta ja bussikuskit testattaisiin. Oltaisiin aika suljettuina kolme viikkoa, ja onhan se pitkä aika, Koponen toteaa.

Koponen ymmärtää seurojen halua pelata kausi loppuun. Hän peräänkuuluttaa kuitenkin selkeää ja tarkkaan mietittyä suunnittelua urheilijoiden terveyden takaamiseksi.

– Toisihan se pelillinen lopetus jonkinlaisen päätöksen. Mutta se on tärkeää, että pelaajia testataan ja että pääsemme harjoittelemaan hyvin, jotta vältetään turhat loukkaantumiset, Koponen huomauttaa Yle Urheilulle.

Lähde: Yle Urheilun verkkosivut