Petteri Koponen oli avainroolissa, kun Bayern München jatkoi puhtaalla pelillä Saksan Bundesliigassa.

Koponen pussitti 14 pistettä, kun Bayern kaatoi kotonaan kärkiottelussa ALBA Berliinin 83-81 (45-43). Koponen oli joukkueensa toiseksi paras pistemies heti yli 400 NBA-ottelun kokemuksen omaavan Derrick Williamsin jälkeen. Susijengin takakentän maestro kasasi tilastoihinsa myös kaksi levypalloa. Bayern on voittanut kaikki 11 otteluaan Bundesliigassa.

– Tärkeä voitto perjantain Euroliiga-pelin jälkeen ja pidimme itsemme puhtaalla pelillä Bundesliigassa. Meillä on nyt kova ohjelma, kun ensi viikolla on taas kolme peliä ja sitten aatonaattona cupin peli taas ALBAa vastaan. Toivottavasti jaksetaan painaa, Koponen pohti ottelun jälkeen.

Vahvasti suomalaisvetoinen Frankfurt Skyliners nappasi makoisan 95-89 (79-79, 46-41)-jatkoaikavoiton Mitteldeutscheristä. Erik Murphy kuului jälleen Frankfurtin tehomiehiin 15 pisteellä, kuudella levypallolla, kolmella syötöllä ja kahdella torjunnalla. Shawn Huff komppasi kahdeksalla pisteellä, kolmella levypallolla, kahdella syötöllä ja riistolla. Gordon ja Daniel Herbertin valmentama ryhmä paranteli asemiaan nousten jo pudotuspelirajan tuntumaan.

Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama Crailsheim Merlins taipui vieraskentällä Ludwigsburgille 70-82 (24-38). Crailsheim on sarjassa viimeisenä voitettuaan yhden ottelun tällä kaudella.

Saksan ProB:ssä Daniel Janssonin luotsaama OrangeAcademy Ulm joutui tunnustamaan Bayern München II:n paremmakseen 70-76 (35-36). Ulm on eteläisessä lohkossa seitsemäntenä.

Lähde: Koripalloliiton sivut.