Ensimmäistä vuottaan Espanjan koripallon suurseurassa Barcelonassa pelaava Petteri Koponen joutui pahaan auto-onnettomuuteen ennen kauden alkua. Susijengin luottomies oli menossa syyskuussa taksilla kotiin, kun hän joutui onnettomuuteen.

Päävamman piti pitää Koponen sivussa pelikentiltä ainakin kolme kuukautta. Pahemminkin olisi voinut käydä.

– Kyllä se oli pelottavaa aikaa. Tuollaisista jutuista ei voi tietää kauan ne vievät aikaa ja miten ne paranevat. Muistan, kun menimme ensimmäisen kerran neurologille juttelemaan, ja olin sille, että kolme kuukautta, oletko ihan varma, Koponen kertoi MTV Sportille ja jatkoi:

– Hän katsoi minua ja sanoi, että ymmärrätkö, että olisit voinut olla siinä tilanteessa, ettet olisi ikinä kävellyt tai pystynyt pelaamaan korista enää.

Sen jälkeen Koponen otti yhteyden niin koripallomaajoukkueen lääkäriin kuin formula ykkösissä työskentelevään Matti Vartiaiseen.

– Se jeesasi siinä, miten pitää edetä ja tehdä näitä juttuja. Aika nopeasti tulinkin, vähän yli kuukauden kuluttua kentille, Koponen muisteli.

Koposen onnettomuus sai hänet arvostamaan terveyttään yhä enemmän. Huonommalla tuurilla olisi ollut mahdollista, että koko ura olisi paketissa.