Suomen naisten maajoukkue pelaa kesän ensimmäisen virallisen maaottelunsa tänään keskiviikkona Hyvinkään Matinhallissa, kun vastaan tulee EM-kisojen vakiokävijä Liettua.

Naarassudet pelaa viikon aikana Liettuaa vastaan kaksi maaottelua: tänään kello 17:30 ja huomenna torstaina kello 17:30.

– Liettua on vahva, isokokoinen ja aggressiivinen. Tämä on iso testi meille ja kesäharjoituskauden kovimmat pelit. Pyrimme saamaan peliä leveälle, liikutettua palloa ja pakotettua vastustaja puolustuksella epämukaviin tilanteisiin. Jos onnistumme, niin luvassa on hienoa koripalloa, Suomen päävalmentaja Pekka Salminen kertoo.

Naarassudet hävisi viikonlopun aikana nuorella kokoonpanolla Puolan universiadijoukkueelle kahdesti Martinhallissa. Nyt vastustaja on pykälän kovempi: Liettua on ottanut osaa jokaiseen 2000-luvun naisten EM-kisoihin. Myös Suomen kokoonpanoa on muokattu niin, että avainpelaajat ovat kaikki yhtä aikaa joukkueessa.

– Vastustaja on kova, joten haluamme myös kokeilla meidän kovaa nelikkoa eli raudankovia ammattilaisia Vilma Kesästä, Annika Holopaista, Evita Iiskolaa ja Taru Tuukkasta, joka on meidän joukkueen selkäranka.

Lähde: Koripalloliiton sivut.