Heroes Den Bosch jatkaa Hollannissa puhtaalla pelillä Edon Maxhunin toimiessa kapellimestarina, Japanissa Murphyn veljekset olivat avainrooleissa Fukushima Firebondsin voittoputken venyessä kuuteen, Aapeli Alanen piti koreillaan St. Pöltenin voittokannassa kiinni ja Aatu Kivimäki auttoi tupla-tuplallaan Tigers Tübingenin voittoon.

Edon Maxhuni oli jälleen Heroes Den Boschin ykkössankari, kun Heroes jatkaa puhtaalla pelillä Hollannissa kaadettuaan Yoast Unitedin 90-85 (39-38). Maxhuni pussitti 23 pistettä ja koristeli tilastojaan lisäksi kahdeksalla syötöllä, kahdella levypallolla ja kahdella riistolla.

Murphyn veljesten Fukushima Firebonds jatkoi vahvaa menoaan Japanin B2-liigassa kasvattamalla voittoputkensa kuuteen voittamalla viikonlopun aikana kahdesti Aomori Wat’sin.

Joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Firebonds otti selvän 78-61 (28-24)-voiton Alexin heiluttaessa sukkaa 16 kertaa ja lisäksi hänelle kertyi kolme levypalloa, neljä syöttöä, riisto ja torjunta. Erikin tilastoriviä koristivat neljä pistettä, neljä levypalloa ja kaksi syöttöä.

Toisessa pelissä Firebonds jatkoi vakuuttavia otteitaan 84-69 (40-39)-voitolla. Tällä kertaa oli Erikin vuoro loistaa 20 pisteen ja 10 levypallon tupla-tuplalla sekä kahdella syötöllä, riistolla ja torjunnalla. Alex keräsi 10 pistettä, kolme levypalloa ja kolme syöttöä. Firebonds on lohkossaan toisena.

Espanjassa liigassa Manresa juhli jälleen niukkaa ja tiukkaa voittoa Gran Canarian kaatuessa 82-80 (39-37). Elias Valtosen tilille kertyi viisi pistettä, levypallo ja riisto.

Teneriffa ei pystynyt pistämään Barcelonalle kampoihin, vaan taipui kotikentällään 60-75 (27-33). Sasu Salin upotti yhden kolmen pisteen heiton ja nappasi yhden levypallon. Emir Sulejmanovic auttoi Teneriffaa seitsemän pisteen, neljän levypallon, kahden syötön, riiston ja torjunnan tilastorivillä. Teneriffa on Manresan kanssa tasapisteissä sijoilla 4-6.

Romanian liigassa Ilari Seppälä kunnostautui syöttelijänä tarjoillessaan joukkuekavereilleen kahdeksan koria Pitestin voittaessa Targu Jiun 82-67 (42-37). Seppälä heitti myös 10 pistettä ja riisti kertaalleen. Pitesti on Romanian liigassa toisena.

Aapeli Alanen oli jälleen St. Pöltenin ykköshahmo johdattaessaan joukkueen kuudenteen peräkkäiseen voittoon Traiskirchen Lionsin kaatuessa 85-82 (40-42). Alanen oli joukkueensa ykköstykki 15 pisteen saldolla ja tilastoihin kertyi myös seitsemän levypalloa, kaksi syöttöä ja kaksi riistoa. St. Pölten nousi sarjassa toiseksi.

Swans Gmunden hävisi Oberwart Gunnersille 64-71 (28-36). Anton Mirolybovin ollessa sairauslomalla päävalmentajana toimivan Aleksi Koskisen valmentama joukkue on viidentenä.

Lassi Tuovi luotsasi Strasbourgin kovaan 99-90 (49-49)-voittoon Euroliiga-joukkue Monacosta. Strasbourg pitää sarjassa kolmatta sijaa.

NM1:ssä Daniel Dolencin edustama Les Sables paranteli asemiaan voittamalla Bordeaux’n 73-55 Dolencin auttoi joukkuettaan viidellä pisteellä ja syötöllä. Les Sables on kymmenentenä.

Saksan Bundesliigassa Tuomas ja Joonas Iisalo valmensivat Baskets Bonnin 87-70 (46-38)-voittoon Academics Heidelbergistä. Bonn jatkaa sarjan kärjessä ja voitto oli joukkueelle viides peräkkäinen.

Saksan ProA:ssa Aatu Kivimäki tilastoi komean 14 pisteen ja 10 syötön tupla-tuplan Tigers Tübingenin voittaessa jatkoajan jälkeen Artland Dragonsin 99-94 (87-87, 43-50). Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin johtama Tigers on sarjassa kolmantena.

Lähde: Basket.fi