Lauri Markkanen on tehnyt Arizonassa ensimmäisellä yliopistokaudellaan suuren vaikutuksen. 19-vuotias suomalaislaituri loistaa illasta toiseen ja Wildcats porskuttaa tappiottomana neljän ottelun voittoputkessa.

Markkanen on ehdottomasti poikkeuksellinen pelaaja Arizonassa ja hänen kaltaisensa monilahjakkuudet eivät kasva puussa. Myös FanRag-fanimedia näkee suomalaisen seuralle epätavallisena lupauksena.

david potts

@dpottzzz
Steve Lavin is comparing Lauri Markkanen to Larry Bird and frankly I don't think that's fair to Lauri Markkanen

– Markkanen voi heittää kolmosia, hän pitää palloa, hän on tehokas vapaaheittoviivalla. Hän on myös pelannut neljää eri pelipaikkaa hyökkäyksessä. Markkanen on myös tarpeeksi iso puolustaakseen post-pelaajia vastaan ja hän ottaa levypalloja, FanRag kehuu.

Arizonan entisen takamiehen ja nykyisen Pac-12 Networksin asiantuntijan Matt Muehlebachin mielestä Markkasen lähin vertailukohde tulee Euroopasta. Hän on Dallas Mavericksin saksalaisikoni Dirk Nowitzki.

– Mielestäni ei ole epäreilua vertailla häntä Dirkiin. En sano hänen olevan vielä olevan NBA:n supertähti, mutta samankaltaisuuksia voi huomata. Markkasella on kokoa, heittotaidot, kyvyt ja fyysisyys. Tässä on järkeä, Muechlebach hehkutti.

Markkanen on pelannut ensimmäiset ottelut joukkueen korkeimmalla 19,5 pisteen keskiarvolla. Levypallokeskiarvo taas on keskimäärin 8,3 per peli ja heittoprosentti 55,6.

Ensimmäiset ottelut NCAA:ssa jo kertovat, että Markkanen on lupaavimpia suomalaispelaajia kautta aikojen.