Lauri Markkasen valmistautuminen ensimmäiseen yliopistokauteensa Arizona Wildcatsissa jatkui viime yönä harjoitusottelulla Idahoa vastaan. Kotijoukkueen jälki oli murskaavaa Wildcatsin lyötyä vieraansa maan rakoon luvuin 86-35.

Markkanen teki joukkueensa ensimmäiset neljä pistettä ja huudatti 10 minuuttia myöhemmin 14000 päistä kotiyleisöä kahdella perättäisellä donkilla. Koko ottelussa suomalaislaiturille kertyi kahdeksan pistettä ja 10 levypalloa.

Voitto kävi Arizonalle kalliiksi joukkueen menetettyä kaksi avainpelaajaansa Allonzo Trierin ja Ray Smithin sairastuvalle. Lisäksi Chance Comanche on sivussa heikon opintomenestyksen vuoksi. Comanchen puuttuessa Markkaselle saattaa kertyä jatkossa minuutteja myös sentterin paikalla.

Smithin kannalta loukkaantuminen harjoituspelissä oli todella harmittava asia, sillä laituri oli koko viime kauden pahan polvivamman vuoksi sivussa. Tulokas oli koko kesän koittanut saada itseään kuntoon ja paluupeli kesti ennen uutta loukkaantumista vain 10 minuuttia.

Arizona pelaa viimeisen harjoitusottelunsa sunnuntaina Chico Statea vastaan.