Kreetan Heraklionissa lauantaina käynnistyvissä koululaisten MM-kisoissa Suomea edustavat koripallossa Mäkelänrinteen lukion tyttöjen sekä poikien joukkue.

Tytöt pelaavat samassa kolmen joukkueen lohkossa Libanonin ja Irlannin kanssa. Poikien neljän joukkueen lohkon muut joukkueet ovat Belgia, Tanska ja Luxemburg. Tyttöjen valmennuksesta vastaavat Pekka Salminen ja poikien Janne Hänninen.

Joukkueiden pelaajat ovat 01-syntyneitä tai nuorempia. Sekä tyttöjen että poikien joukkueen pelaajat koostuvat eri pk-seudun seurajoukkueiden pelaajista. Tyttöjen joukkueen runko koostuu Salmisen mukaan pitkälti samoista pelaajista kuin 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue.

– Meillä on mielenkiintoinen joukkue tyttöjen puolella. Vastustajista on ennakkoon vaikea sanoa mitään. Vuosien varrella vastaan on tullut monenlaista vastustajaa. On ollut sekä perinteisiä koulujoukkueita että eurooppalaisia huippuakatemioita. On hienoa viedä suomalaista koripallon huippuosaamista jälleen maailmalle, Salminen avaa.

– Kansainvälisten otteluiden merkitystä ei voi koskaan aliarvioida, joten pelit ovat todella tärkeitä, kun pääsemme pelaamaan erilaisia vastustajia ja koripallokulttuureita vastaan, kertoo poikien valmentaja Janne Hänninen.

Koululaisten MM-kisat päättyvät pitkäperjantaina 19.4.

Suomen joukkueet löydät täältä.

Lähde: Koripalloliiton sivut.