Ei liene epäselvää, kuka on tämän hetken kohutuin suomalaiskoripalloilija. NBA-seura Chicago Bullsin kanssa tulokassopimuksen solminut Lauri Markkanen oli yleisön suosikki viime perjantaina, kun Susijengi tahkosi sisäisen harjoitusottelun Helsingissä.

Paljon Markkasen suosiosta kertoo sekin, että vuonna 1997 syntynyt huippupelaaja sai kaikista raikuvimmat suosionosoitukset tapahtumassa, jossa ei edes pelannut. Markkasen NBA-sopimuksessa on pykälä, jonka myötä hän on pelikelpoinen vasta neljä viikkoa ennen elokuun lopulla käynnistyviä EM-kotikisoja.

Susijengin 29-vuotias luottosentteri Gerald Lee Junior luottaa siihen, että hänen yhteispelinsä toimii EM-kisoissa Markkasen, 20, kanssa.

– Uskon, että se toimii erittäin hyvin. Lauri on todella kypsä pelaaja ikäisekseen ja tekee todella paljon hyviä asioita kentällä, liikkuu hyvin ilman palloakin. Uskon, että hänen kanssaan on helppo pelata, Lee analysoi Susijengi-sivustolle.

208-senttinen eli viisi senttiä Markkasta lyhyempi Lee on varma, ettei julkisuus nouse suomalaissensaation päähän.

– Joo, kyllä minä siihen uskon. Hän on sellainen kaveri, että jos hän heittää pari kertaa ohi, hän menee salille kymmeneksi tunniksi treenaamaan lisää heittoja. En usko, että on mitään hätää tämän asian suhteen. Uskon, että hänen päänsä kestää.

Matti Heikkilä