Vastikään kautensa Italian Serie A:n hopeaan Virtus Bolognan valmennusjohdossa päättänyt Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi, 37, on kirjoittamassa uutta lukua valmentajanurallaan. Lappeenrantalaislähtöinen Tuovi on solminut kaksi kautta käsittävän sopimuksen Japanin liigan Yokohama B-Corsairsin päävalmentajan pestistä.

– Löysimme aika nopeasti ensimmäisten keskustelujen jälkeen yhteisen sävelen siitä, minkälaista valmennusta B-Corsairsin organisaatio tahtoo joukkueelleen, ja mitkä ovat puolestaan itselleni tärkeät asiat ja arvot, joita tahdon tuoda joukkueeseen, Tuovi kommentoi Koripalloliiton verkkosivuilla.

´- Suomi-korikselle kuuluu suuri kiitos tämän mahdollisuuden aukeamisesta. Japanissa ollaan oltu kiinnostuneita maajoukkueohjelmastamme jo pidemmän aikaa ja he ovat saaneet positiivisen kuvan osaamisestamme. Toivottavasti tämä yhteys kantaa hedelmää jatkossakin.

Japanin pääsarja, B. League, on ollut hurjassa nosteessa pian jo vuosikymmenen ajan synnyttyään maan kahden entisen kilpailevan pääsarjan fuusiosta. Päättyneelle 2023-24-seurajoukkuekaudelle liigan johto asetti joukkueiden alakriteereiksi 5000 katsojan kotihallit sekä kahdeksan miljoonan dollarin joukkuekohtaiset vuosibudjetit.

Raha ja panos näkyvät. Japanin maajoukkueen johtohahmojen, kuten vuoden takaisesta Okinawan ottelusta tutut Josh Hawkinson, Yudai Baba ja Tuovin valmentamaa Yokohamaa edustava Yuki Kawamura, lisäksi B. Leaguessa pelaa koko tukku paitsi kansainvälisiä maajoukkuepelaajia (mm. Pablo Aguilar [ESP], Patrik Auda [CZE], Oleksandr Antypov [UKR], Nick Kay [AUS] ja Brock Motum [AUS]), myös joukko entisiä NBA-pelaajia (mm. Xavier Cooks, Jordan Hamilton, Jake Layman, Johnny O’Bryant).

– Koris on ollut hyvän aikaa nosteessa Japanissa ja lajin kasvupotentiaali on mieletön. Omalta osaltani edessä on hyppäys entuudestaan lähes täysin tuntemattomaan koripallokulttuuriin, mikä on toisaalta monellakin tapaa paras keino oppia, Tuovi jatkaa.

– Päättynyt seurajoukkuekausi oli Yokohamalle iso pettymys. Tulevalle kaudelle lähdemme tavoittelemaan paluuta pudotuspeleihin. Joukkueen kasaaminen on käynnissä ja suunnitelmat hyvässä vauhdissa.

Ennen Yokohamaan siirtymistään Tuovilla on edessään Susijengin kanssa vietettävä kesä olympiakarsintoineen.

– Nyt keskitytään täysillä Susijengin toimintaan ja lähdetään taistelemaan paikasta olympialaisissa.

Lähde: Basket.fi