Koripalloliiton ja K-ryhmän yhteistyö liikuttanut jo yli 55 000 lasta

© Kuva: Getty Images

Koripalloliiton ja K-ryhmän päivittäistavaratoimialan välisen Pikkusudet-yhteistyön merkeissä on tarjottu liikunnan riemua jo yli 55 000 lapselle, Koripalloliitto kertoo sivuillaan. Tapahtumien järjestämisessä paikallisilla seuroilla on ollut erittäin suuri rooli.

Vuonna 2015 käynnistyneen Suomen Koripalloliiton ja K-ryhmän päivittäistavaratoimialan Pikkusudet-yhteistyön merkeissä on liikutettu nyt jo yli 55 000 lasta. Pikkusudet-konseptiin kuuluvat Pirkka Street Basket -tapahtumat sekä Pikkusudet-koriskoulut ja -riehat.

Koripalloliiton ja K-ryhmän päivittäistavaratoimialan yhteistyö jatkuu energisenä. Syksyllä monissa seuroissa ympäri Suomen järjestetään Pikkusudet-koriskouluja sekä -riehoja ja uusi Pirkka Street Basket -kiertue käynnistyy jälleen ensi keväänä. Vuoden 2019 kevään ja syksyn kiertueille aloitetaan kartoittamaan seuroja marras-joulukuussa.

Pikkusudet-tapahtumia ollaan järjestetty yhteistyössä paikallisten seurojen ja K-kauppiaiden kanssa. Seurojen vapaaehtoiset tekevät tapahtumissa korvaamattoman arvokasta työtä ja ilman aktiivisia talkoolaisia tapahtumien järjestäminen ei olisi ollut mahdollista.

Pirkka Street Basket -kiertue on yksi osa Pikkusudet-yhteistyötä ja syksyn kiertueen päätteeksi maaginen 55 000 liikutetun lapsen raja meni rikki. Syksyn Pirkka Street Basket -kiertue kiersi ympäri Suomen yhteensä 14 pelipaikalla. Mukana kiertueella Vuoden Hauskinta Koulupäivää katukoriksen parissa oli viettämässä kaikkiaan 4500 alakoululaista. 10 minuuttia kestäneitä katukorispelejä ehdittiin syksyn kiertueen aikana pelata yhteensä 1354.

Vuoden 2018 aikana Pirkka Street Basket -kiertueet olivat ennätyssuuria, kun kevään kiertueella oli mukana 7000 alakoululaista. Kaikkiaan vuonna 2018 Vuoden Hauskinta Koulupäivää pääsi Pirkka Street Basket -tapahtumissa viettämään ennätykselliset 11 500 koululaista.

Pirkka Street Basket -tapahtumille on ominaista koko päivän pauhaava musiikki, joka innosti koululaisia katukoriksen pelaamisen lisäksi myös tanssimaan ja temppuilemaan. Tanssimuuvit, kuten flossaus, suflaus ja shoottaus, olivat lasten suuressa suosiossa. Myös erilaiset pirteät kannustushuudot raikasivat ympäri Suomen ja osoittivat, että tapahtumissa todella vietettiin Vuoden Hauskinta Koulupäivää.