Gran Canarian Sasu Salin ja Barcelonan Petteri Koponen olivat tositoimissa perjantaina eri euro-otteluissa. Salin oli joukkueensa paras pistemies tehtyään 17 pistettä, kun Gran Canaria kärsi tappion Hapoel Jerusalemille. Samalla Gran Canarian tie nousi pystyyn ja Hapoel jatkoi Eurocupin välieriin.

Tehojensa lisäksi Salin pelästytti valmennusjohdon, sillä hän menetti tajuntansa ottelun alkuhetkillä. Ensiavun ja pienen huilauksen jälkeen Salin palasi otteluun ja hän oli vahvasti mukana myös joukkueensa takaa-ajossa. Loppujen lopuksi tulos kirjattiin 79-85 (41-50) Jerusalemin hyväksi. Ottelun suuri kanarialaissankari Salin viestitti koripalloliiton tiedotteessa, että mies on täysin kunnossa, joten tajun menettäminen ei ollut mitään vakavaa.

Petteri Koponen puolestaan teki yhdeksän pistettä, otti yhden levypallon ja antoi kolme syöttöä, kun hänen edustamansa Barcelona oli vailla mahdollisuuksia TsSKA:n käsittelyssä. Kotikentästä huolimatta Barcelona jäi pahasti jyrän alle, sillä venäläisvastustaja takoi taululle lukemat 61-85 (24-48). Peli oli selvä jo ensimmäisen jakson jälkeen ja loppu oli enemmän pelailua.

Barcelonan pääsy Euroliigan pudotuspeleihin alkaa olla enää teoreettinen, tosin vielä mahdollinen.

Lähde: www.basket.fi