Kataja kaatoi vastustajansa tiukassa paikassa FIBA Europe Cupissa – jatkopaikka yhä kysymysmerkki

© Kuva: Getty Images

Joensuun Katajalta vaadittiin keskiviikkona peräti 19 pisteen kotivoittoa hollantilaisesta ZZ Leidenista, jotta Kataja olisi noussut FIBA Europe Cupissa neljän joukkueen jatkolohkossa kolmannelle sijalle. ZZ Leiden kuitenkin taisteli Joensuussa hyvin ja Katajan voitto kirjattiin lopulta 12 pisteen suuruiseksi, 92–80 (49–43).

– Haluan antaa tunnustusta vierasjoukkueelle heidän suorituksestaan tänään. Heillä oli muutama pelaaja sivussa, mutta he onnistuivat taistelemaan ja pitämään meidät alle tarvittavan pistemäärän. Viime aikoina olemme pelanneet paremmin, etenkin puolustuspäässä. Esityksemme oli tänään aika tasapainoinen ja olen sinänsä onnellinen voitosta, Katajan laituri Daniel Mullings (12/10) tuumi Koripalloliiton sivuilla.

Kataja jäi korieron turvin lohkossaan ZZ Leidenin taakse neljänneksi. Se ei kuitenkaan tarkoita välttämättä pudotuspelihaaveiden lopullista kariutumista, sillä alkuviikosta FIBA tiedotti, että Mestarien liigasta tippuneiden joukkueiden kiintiöstä on jäämässä runsaasti täyttämättömiä paikkoja.

Erikoinen tilanne johtuu siitä, ettei Mestarien liigasta löytynytkään kahdeksaa halukasta joukkuetta, jotka täydentäisivät FIBA Europe Cupin pudotuspelikiintiön. Näin ollen jäljelle jäävät pudotuspelipaikat täytetään FIBA Europe Cupin jatkolohkoissa ilman suoraa pudotuspelipaikkaa jääneillä joukkueilla. Päätöskierroksen tulokset ratkaisevat vapautuuko Mestarien liigan kiintiöstä peräti seitsemän paikkaa. Paikkoja on tuloksista riippumatta tarjolla vähintään kolme.

Venäläinen Avtodor Saratov ja tanskalainen Bakken Bears ovat jo varmistaneet Katajan lohkossa jatkopaikkansa. Kotivoiton myötä Katajan mahdollisuudet FIBA Europe Cupin jatkopeleihin siis säilyivät, mutta vaikeutuivat. ZZ Leiden jäi Lucky loser -listalla joensuulaisjoukkueen edelle. Katajan jatkopaikka monimutkaisessa tilanteessa selviää myöhemmin.

– Meillä oli ottelun alussa vaikeaa. Muutoinkin meillä oli ottelussa menetyksiä, joista Leidenilla oli mahdollisuus juosta taululle helppoja pisteitä. Kaikkinensa meillä oli ihan hyvä peli-ilme tänään. Toivotaan, että tämä riittää nyt seuravaalle kierrokselle, Katajan päävalmentaja Juha Sten laskeskeli.

Katajan parhaat pistemiehet olivat keskiviikon eurokamppailussa Topias Palmi (18/5) ja Adrian Diaz (17/10).