Joensuun Kataja Basket avasi FIBA Europe Cupin jatkolohkonsa selvällä vierastappiolla Venäjällä. Avtodor Saratov murskasi Katajan keskiviikkona tylyin koriluvuin 98–57 (50–29).

Kataja jäi pahasti jälkijunaan heti ottelun alkuhetkillä. Avausneljännes päättyi kotijoukkueen hyväksi 27–9. Puoliaikaan mennessä Avtodor latoi tulostaululle jo yli 20 pisteen etumatkan. Isännät voittivat myös levypallot peräti 25–12.

– Aloitimme hyvällä energialla, mutta emme pystyneet viimeistelemään. Vastustaja oli loistava ja rankaisi läpi kamppailun jokaisesta virheestämme. Kun emme pystyneet toteuttamaan hyökkäyssuunnitelmaamme, lopetimme uskomaan omaan peliimme ja mahdollisuuksiimme, Katajan päävalmentaja Juha Sten harmitteli.

Toisella puoliajalla Katajan tuska jatkui. Helpoistakaan paikoista vierasjoukkue ei onnistunut viimeistelemään koreja. Näin kirivaihdetta ei ollut Katajalla edes mahdollisuutta laittaa kunnolla silmään.

Sen sijaan Avtodor juoksi kenttää iloisesti. Avtodorin valmennusjohto jakoi vastuuta tasaisesti koko pelaajistolle.

Avtodorin riveistä löytyy myös kaksi Korisliigasta tuttua pelaaja. Sentteri David Kravish (8/15) on edustanut BC Nokiaa ja pelintekijä Trae Golden (13/2/5s) Lapuan Kobria.

Katajan vaisun esityksen ainoa kaksinumeroisille pisteille yltänyt pelaaja oli 11 pisteen Vincent Simpson. Joensuulaiset heittivät etenkin kolmen pisteen heitot luvattoman heikosti: 4/32. Kaikkinensa Kataja upotti 70 pelitilanneheitostaan ainoastaan 20.

– Avtodor on niin hyvä joukkue, että jos haluat voittaa heidät, se vaatii parastasi koko 40 minuutin ajan. Tänään emme pystyneet siihen ja tulos on sen mukainen, Katajan sentteri Samuli Vanttaja totesi.

Neljästä FIBA Europe Cupin jatkolohkosta pudotuspeleihin etenee kahdeksan joukkuetta: jokaisen lohkon kaksi parasta. Pudotuspeleihin mukaan tulevat vielä myös kahdeksan Mestarien liigassa jatkopeleistä pullahtanutta joukkuetta, joten FIBA Europe Cupin pudotuspelivaihe käynnistyy aikanaan maaliskuussa 16 joukkueen voimin. Pudotuspeleissä jatkopaikkaa selvitetään kahden ottelun yhteistuloksella.

Kataja Basket kuuluu lohkoon L, jonka muut joukkueet ovat tanskalainen Bakken Bears, hollantilainen ZZ Leiden sekä tietysti Avtodor Saratov.

Ensi keskiviikkona Joensuuhun saapuu alkulohkonsa puhtaalla pelillä selvittänyt Bakken Bears.

Lähde: Koripalloliiton sivut.