Tämän hetken asetelmien perusteella Petteri Koponen (FC Barcelona) ja Sasu Salin (Unicao Malaga) joutuisivat jäämään pois Suomen riveistä perjantaina 24.11. karsinnat avaavasta Bulgaria-pelistä.

Euroopan suurseurojen voimin pyörivä Euroliiga ei ole suostunut muuttamaan kalenteriaan maajoukkuepelien takia, mikä uhkaa jättää Euroliigassa pelaavat sivuun MM-karsinnoista. Euroliigan otteluita pelataan osittain päällekkäin maaotteluiden kanssa.

Suomen ja monen muun maan koripalloliitot ovat tehneet aktiivisesti töitä sen eteen, että kaikki maajoukkuemiehet pääsisivät karsintoihin. Suomessa Koripalloliitto on ollut yhteydessä esimerkiksi urheiluministeri Sampo Terhoon ja suomalaisiin europarlamentaarikkoihin.

– Monella rintamalla on tehty töitä, liiton toimitusjohtaja Jari Tourunen sanoo Ilta-Sanomille.

Europarlamentaarikko Hannu Takkula tuntee kiistan hyvin, sillä hän kuuluu urheilun kanssa tekemisissä olevien meppien Sport Intergroup -ryhmään. Mainittu ryhmä kutsui Fiban ja ECA:n keväällä tapaamisiin, joissa yritettiin hieroa sopua.

– Yritimme vedota siihen, että Euroliigan pitäisi olla avoin sarja, samoin kuin esimerkiksi Mestarien liiga jalkapallossa. Euroliiga vetosi tasoeroihin, ja heille kysymys on bisneksestä, Takkula sanoo Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Tässä on kuitenkin eettinen puoli. EU:n jäsenvaltiot osallistuvat urheilun rahoittamiseen, joten siinä mielessä on väärin, että liiga on suljettu ja että pelaajat eivät ole maajoukkueen käytössä.

 

Lähde: Ilta-Sanomat