Lahti Basketball on solminut vuoden mittaisen sopimuksen kanadalaisen takamiehen Alex Campbellin 27, kanssa. Campbell siirtyy Lahteen Island Storm joukkueesta, joka pelaa Kanadan NBL liigaa.

Campbell on erittäin fyysinen takamies, joka tunnetaan erittäin kovana puolustajana. Menneellä kaudella Island Stormin riveissä 193 senttinen Campbell upotti 20.0 pistettä, otti 7.0 levypalloa ja antoi 4.5 syöttöä. Lahti tulee olemaan kanadalaisen toinen työpaikka Euroopassa. Kaudella 2017-2018 hyvänä johtajana tunnettu takamies palloili Espanjan LEB Gold sarjassa CB Brat Juventudin riveissä.

Takamies on myös esiintynyt Kanadan maajoukkueessa William Jones Cupissa kahdeksan ottelun verran. Kahdeksassa ottelussa vaahteranlehti rinnassa Campbell upotti keskimäärin 6.4 pistettä, otti 5.9 levypalloa ja antoi 3.9 syöttöä.

– Olen todella iloinen, että Alex valitsi meidät ja uskoo konseptiimme. Hän on loistava kahden suunnan pelaaja. Alex pystyy puolustamaan oikeastaan kaikkia pelipaikkoja – hän puolusti jopa vitospaikkaa viime talvena. Hyökkäyksessä tekee muut paremmaksi sitomalla puolustusta ja jakamalla palloa, sillä hän on erinomainen skoraaja ja syöttäjä. Olemme sitoutuneet kehittämään hänen palloscreen-pelinlukua ja eurooppalaisen 5vs5 koripallon toteutusta.

– Alex on saanut suitsutusta johtajuudestaan ja joukkueorientoituneesta asenteestaan kaikkialla, missä on pelannut. Uskon, että Alex tulee tekemään vielä hienon uran Euroopassa ja siihen haluamme tarjota hänelle hyvän startin, kommentoi päävalmentaja Pieti Poikola uutta suojattiaan Lahti Basketballin verkkosivuilla.