Ranskan Montpellierin vuoden 2015 EM-kisoissa ensimmäistä kertaa järjestetty Susikoulu tekee paluun ensi vuoden syyskuussa osittain Helsingissä pelattavassa turnauksessa. Kotikisoissa koulu laajenee kansainväliseksi tarjoamalla nuorille ja lapsille kaksi erilaista vaihtoehto.

Susikoulu on osa Kisakallion Urheiluopiston innoittamana syntynyttä Finnish PopUp School -konseptia. Koulu toimii turnausviikolla päivisin Mäkelänrinteen urheilulukion tiloissa. Opetuskieli vaihtuu englantiin ja opetusta pyritään tarjoamaan kaikkien Suomen lohkossa pelaavien maiden nuorimmille katsojille.

– Montpellierissä toteutettu Susikoulu oli menestys ja keräsi laajasti myös kansainvälistä kiitosta ja innovaatio ihastelua. Kotikisoissa järjestettävillä Susikouluilla haluamme varmistaa, että myös lapsilla on mahdollisuus osallistua turnausviikon ohjelmiin koulun siitä kärsimättä, Koripalloliiton puheenjohtaja Antti Zitting kommentoi asiaa liiton tiedotteessa.

Uutuutena Susikoulu saa rinnalleen School Camp -version. Siinä koululaisille tuodaan opetuksen lisäksi harjoitusviikko kansainvälisessä seurassa Kisakallion Urheiluopiston Susi Training Centerissä.