Steaua Bukarestin Romanian liigan finaaleihin ensimmäistä kertaa 21 vuoteen johdattanut Susijengin apuvalmentaja Jukka Toijala, 45, on solminut 1+1-vuotisen jatkosopimuksen romanialaisjoukkueen kanssa.

Toijala otti helmikuussa Steaua Bukarestin komentoonsa Romanian liigan ylemmän loppusarjan alkajaisiksi ja luotsasi joukkueen Romanian pudotuspeleihin kolmannelta sijalta. Steaua päihitti puolivälierissä Pitestin ja välierissä Sibiun ennen kaatumistaan finaaleissa Cluj’lle.

Toijalan otteet miellyttivät seurajohtoa siinä määrin, että kouvolalaislähtöinen valmentaja allekirjoitti 1+1-vuotisen jatkosopimuksen romanialaisseuran kanssa.

– Asetelma on siinä mielessä viime kevättä kiitollisempi, että keväällä tulin valmiiksi rakennettuun jengiin, kun taas nyt pääsen rakentamaan joukkuetta oman pelifilosofiani mukaan, kiittelee Toijala.

– Meillä on kiinnitettynä kaksi ammattilaispelaajaa sekä tukku junioreita. Markkinat ovat käyneet kuumana Romaniassa jo pidemmän aikaa, joten tulemme markkinoille hienoiselta takamatkalta, mutta hyvä saada tässä vaiheessa joukkueen rakentaminen täysillä käyntiin.

Sopimukseen kirjatun pykälän mukaan Toijala jatkaa Steauan päävalmentajana myös kaudella 2018-19, mikäli Steaua etenee keväällä 2018 Romanian liigan finaaleihin.

Steaua pelaa kaudella 2017-18 Romanian liigan lisäksi FIBA Europe Cupia.

Lähde: Basket.fi