Korisliigan hopeamitalisti Salon Vilpas on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen Juho Nenosen, 29, kanssa.

Salohallin suursuosikiksi noussut Nenonen aloittaa kolmannen kautensa Vilppaan paidassa. Vilppaan kannalta iso asia on, että sopimuksessa ei ole ulkomaan optiota.

Jo 12 kautta Korisliigaa tahkonnut kauppatieteiden maisteri siirtyi ensimmäistä kertaa Saloon kaudella 2015-2016, jolloin hän pelasi 40 ottelua liki 30 minuutin peliajalla uransa parhailla tehoilla 11,4 pistettä ja 5,4 levypalloa.

Kauden päätteeksi ”kapteeni Nenonen” valittiin vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi. Liigakauden päätyttyä 202-senttinen Nenonen suuntasi ensimmäisenä suomalaispelaajana Argentiinan pääsarjaan ja loppukevät Club de Regatas Corrientesin riveissä sujui tehoin 11,0/2,9.

Hieno loppukausi poiki Nenoselle jatkosopimuksen Argentiinaan ja joukkue vaihtui mestariehdokas Ciclista Olimpicoon. Uusi kausi osoittautui kuitenkin vaikeaksi ja päättyi lopulta sopimuksen purkuun 23 ottelun jälkeen. Paluu Vilppaan paitaan tapahtui tammikuussa ja hän ehti pelata Salossa 22 ottelua 7,2 pisteen ja 3,1 levypallon keskiarvoilla.

Päättyneen kauden hopeamitali Nenoselle jo viides Korisliigassa. Neljä aiempaa tulivat Joensuun Katajan mukana. Nenosella on lisäksi kaksi SM-kultaa Hongan paidasta vuosilta 2007 ja 2008 sekä yksi Kataja-pronssi. Hän nousi viime kesänä ensimmäistä kertaa Susijengiin ja kuuluu myös viikolla julkaistuun uuteen maajoukkueryhmään.

Lähde: Basket.fi