Suomen suurin tähti torstain Ranska-voitossa Lauri Markkasen ohella oli Jamar ”Jammu” Wilson. Ratkaisija kertoi yön ottelun jälkeen olleen varsin vähäuninen. Mies arveli nukahtaneensa kello kolmen tienoilla aamuyöstä, mutta vakuutteli oloaan levänneeksi.

– Kyllä oli vaikea saada unta. Hoitojen ja näin tunteikkaan pelin jälkeen on vaikea saada unta. Tällaisen turnauksen aikana on yleensäkin vaikea nukkua, joten päiväunet tulevat tarpeeseen, Wilson hymyili Suomen aamuharjoitusten jälkeen perjantaina Keskisuomalaisen mukaan.

Viimeistä Wilsonin heittämää voittokoria edeltäneellä aikalisällä apuvalmentaja Lassi Tuovi piirsi kuvion, jossa Lauri Markkanen nousi tekemään screenin Wilsonin vasemman käden puolelle. Koko kuvio oli kuitenkin hämäystä, jotta Wilson pääsisi käyttämään suurinta vahvuuttaan eli korille ajoa.

– Se kuvio oli toiminut siihen asti, eikä meillä ollut syytä lähtemään muuttamaan sitä, Tuovi kertoi.

– Heillä oli viisi joukkuevirhettä, joten halusin olla aggressiivinen. Olimme heittäneet ohi paljon sellaisia heittoja, jotka yleensä menevät sisään. Lapsena sitä heittää sata heittoa sadasta sisään, ja yritin löytää saman mielentilan, uskoa itseeni, Wilson muisteli.

New Yorkin Brooklynista kotoisin oleva Wilson ymmärtää, ettei torstain voitto kanna enää yhtään eteenpäin.

– Eilinen voitto auttaa, mutta se ei riitä jatkopaikkaan. Meidän täytyy keskittyä yhteisesti ja tajuta, että tarjolla on vielä enemmän.

– Itse asiassa unohtaminen on helpompaa kuin luulisi, koska siihen tottuu. Kun se hetki on ohi, se on ohi. Urheilussa sinua arvioidaan joka hetki, ei menneen eikä tulevan perusteella.

– Ihmiset unohtavat todella nopeasti. Tiedämme, että vaikka eilinen oli iso peli, se ei vie meitä Turkkiin asti (jatkopeleihin).

Lähde: Keskisuomalainen