Kesän 2017 avausvoittonsa viime lauantaina Italian Cagliarissa saalistaneen Susijengin seuraava määränpää on Praha, jossa joukkue ottaa perjantaina mittaa toissavuoden EM-kisojen yllättäjä Tshekistä. Prahassa joukkueen harjoitusvahvuuteen palaa myös Petteri Koponen, joka on kuntouttanut yläraajavammaansa pitkän tovin.

Koposen vamma alkoi vihoitella touko-kesäkuussa Espanjan ACB-liigan viimeisillä runkosarjakierroksilla. FC Barcelonan kauden päätyttyä puolivälierätappioon Valenciaa vastaan on Koponen käyttänyt viimeiset kaksi ja puoli kuukautta kuntoutukseen.

Elokuun taitteessa pelatun Latvia-maaottelun jälkeen Koponen sai lääkäriltä luvan käsitellä palloa oikealla kädellään, ja heittoharjoittelun hän aloitti viime viikolla Cagliarissa. Kuluvan kesän ensimmäisiin täysipainoisiin joukkueharjoituksiinsa Koponen osallistui tiistaina Helsingissä.

– Tässä on vedetty pitkä aika ilman palloa, ja heittämisessä olen vielä kaukana normaalitasostani. Katsotaan tilannetta ja tunnustellaan ihan kaikessa rauhassa, Koponen avaa tilannettaan Koripalloliiton tiedotteessa.

– Toistaiseksi kuntoutuminen on edennyt aikataulussa. Toivotaan, että suunta on nousujohteinen, eikä takapakkeja tule. Tässä on onneksi vielä pari viikkoa aikaa ennen kisojen alkua.

Susijengi ja Tshekki kohtaavat Prahassa perjantaina 18.8. klo 19:15 Suomen aikaa. Koponen tuskin lienee vielä mukana ottelussa, sillä pääasia on ykköstakamiehen kuntoutuminen kuun lopulla alkaviin EM-kisoihin.