Susijengin EM-kisaputki jatkuu syyskuussa 2022 Tshekin pääkaupungissa Prahassa, joka isännöi ensi vuoden EM-kisojen alkulohko D:ta. Suurta määrää sinivalkoisia faneja tuekseen odottava Susijengi kohtaa Prahassa Puolan, Israelin, Hollannin sekä suursuosikki Serbian ja isäntämaa Tshekin.

Edellisen kerran EM-näyttämöillä syksyn 2017 kotikisoissaan esiintynyt Susijengi odottaa ensi vuoden syyskuulle urheilujuhlaa. Viiden vuoden arvokisatauko yhdistettynä pandemiaan on kasvattanut suuressa yleisössä urheilunälkää, joka alkaa purkautua jo tänä vuonna mm. Tokion olympialaisten ja jalkapallon EM-kisojen muodossa.

– Kyllä me vähän salaa toivoimme pääsevämme Prahaan, koska se on erinomaisen hieno kaupunki hyvin lähellä meitä. Uskomme, että nämä tekijät yhdessä EM-kisatarjonnan kanssa houkuttelee sankoin joukoin suomalaisia paikalle, Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann arvioi Koripalloliiton verkkosivuilla.

– Näissä olosuhteissa voisimme hyvinkin muutaman vuoden takaisen Bilbaon faniennätyksen rikkoa, Dettmann jatkaa viitaten vuoden 2014 MM-kisoissa Espanjan Bilbaoon matkustaneeseen kymmeneen tuhanteen suomalaiskannattajaan.

Susijengi kohtaa Prahan EM-lohkossaan sekä vuosien aikana tutuksi käyneitä maita että yhden suomalaisyleisölle tuntemattomamman maan. Isäntämaa Tshekki ja lohkon suursuosikki Serbia ovat jengille tuttuja viime vuosien EM- ja MM-karsinnoista ja Israel ja Puola menneistä EM-kisoista, kun taas Hollannin Suomi on kohdannut viimeisen 20 vuoden aikana vain kerran.

– Erittäin laadukas lohko, mutta eipä Euroopassa muuta olekaan kuin laadukkaita joukkueita. Kun kerran EM-kisojen ulkopuolelle jäi maita kuten Latvia, Montenegro ja Ruotsi, se tarkoittaa, ettei tällä tasolla ole ilmaisia lounaita, Dettmann arvioi.

– Ainahan sitä voi jotain vastustajaa samaan lohkoon toivoa, mutta otamme vastaan ne maat, jotka arvonta antaa ja kentälle päästessämme keskitymme antamaan vähän enemmän kuin ottamaan.

Georgia sai Tbilisissä pelattavaan A-lohkoon seurakseen Espanjan, Turkin, Venäjän, Belgian ja Bulgarian. Saksa kohtaa Kölnin B-lohkossa Slovenian, Liettuan, Ranskan, Unkarin ja Bosnian. Italia mittelee puolestaan Milanon C-lohkossa Kreikkaa, Kroatiaa, Ukrainaa, Iso-Britanniaa ja Viroa vastaan.

Lähde: Basket.fi