Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann ei jäänyt liikaa pyörimään yksittäisten tilanteitten ympärille lauantaisen niukan Slovenia-tappion jälkeen.

Pelin jälkeen puhutti tilanne, jossa Jamar Wilson sai virheen Goran Dragicin ajettua käytännössä häntä päin.

– Kun pelataan tuollaisia tilanteita, on se kovaa korista. Kenelle se pallo sattuu käsiin tulemaan, kenelle sattuu pomppimaan, tuomari sattuu jonkun vihellyksen viheltämään. Sen Jammun tilanteen viheltäisi aika moni toisin päin. Pieniä tilanteita, miten se sitten päätyy, Dettman totesi.

– Tarkoitin sitä, kun Dragic ajoi sitä suoraan päin. Okei, siellä oli muutama slovenialainen, mutta 13 000 oli sitä mieltä, että se oli hyökkääjän virhe. Mutta ne on tuommoisia tilanteita ja se kuuluu tähän peliin.

Dettmann painottikin nimenomaan kokonaisuutta ja sitä, että otteluita ei ratkaista suuntaan eikä toiseen yksittäisissä tilanteissa.

– Ei tää mene silleen, eikä tämä ole mitään matikkaa, että me ollaan perässä ja sitten ajetaan ohi. Se menee henkisellä voimalla, kun joukkue saa sen kirivaiheen päälle. Syntyy paineita ja tehtiinhän me aika uskomattomia suorituksia.

– Viimeisessä heitossakin kaikki meni hyvin, mutta jäi yhtä syöttöä uupumaan. Sasu [Salin] oli ihan vapaa sitä heittoa varten, joka hänelle pelattiin siihen. Nyt se viimeinen syöttö jäi tekemättä, Dettmann mietti.

”Pienestä kiinni” on tuttu sanapari ja se osui koko lailla kohdilleen jälleen lauantaina.

– Ei kukaan tahallaan jää taakse. Tuloshan tässä ratkaisee. Jos me oltaisiin voitettu, oltaisiin me tehty kaikki oikein. Se on niin sellaista.