Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa naisten puolella March Madness on kovassa vauhdissa, kun Henna Sandvikin ja Sara Bejedin yliopistot putosivat konferenssien lopputurnauksissa. Cia Eklöfin edustama Washington State taas teki jättiyllätyksen, kun joukkue eteni konferenssimestaruuteen asti.

Bejedi ja Florida State saivat vastaansa Atlantic Coast -konferenssin toisella kierroksella Wake Forestin, joka pudotti Florida Staten leikistä pois numeroin 65-54 (16-34). Bejedi pelasi 34 minuuttia, joiden aikana hän keräsi seitsemän pistettä, yhden levypallon, syötön ja riiston.

Florida State jää odottamaan mahdollista valintaa NCAA:n lopputurnaukseen. Valinnat tehdään sunnuntaina 12.3.

Sandvik ja Indiana saivat Big Ten -konferenssin puolivälierissä vastaansa Michigan Staten, joka kaatui loppulukemin 85-94 (40-34). Sandvik pelasi yhden minuutin ilman tilastomerkintöjä.

Konferenssin välierissä Indiana putosi leikistä pois, kun Ohio State vei voiton nimiinsä lukemin 79-75 (26-46). Sandvik pelasi kolme minuuttia ilman tilastomerkintöjä.

Indiana jää odottamaan mahdollista valintaa NCAA:n lopputurnaukseen.

Kia Vaalavirta ja San Francisco putosivat West Coast -konferenssin puolivälierissä, kun BYU oli parempi loppulukemin 66-56 (26-27). Vaalavirta tilastoi San Franciscon aloitusviisikossa kuusi pistettä, kolme levypalloa, yhden syötön ja riiston 23 minuutissa.

Graduate student -statuksella pelannut Vaalavirta tilastoi viidennellä kaudellaan NCAA:ssa 4,9 pistettä ja 2,5 levypalloa ottelua kohden 17,1 minuutin keskiarvoilla. Vaalavirta pelasi 31 ottelua, joista hän oli aloitusviisikossa 28 kertaa.

Janette Aarnio ja South Florida taas hävisivät American Athletic -konferenssin puolivälierissä Wichita Statelle 65-53 (32-20). Aarnio pelasi kolme minuuttia ilman tilastomerkintöjä.

Aarnio tilastoi pelaamassaan 23 ottelussa tällä kaudella 1,5 pistettä ja 0,3 levypalloa ottelua kohden.

Liisa Taposen edustama Illinois voitti Big Ten -konferenssin ensimmäisellä kierroksella Rutgersin 55-81 (27-41). Taponen ei pelannut ottelussa.

Big Ten -konferenssin puolivälierissä taas Illinois hävisi Marylandille 58-73 (25-41). Taponen ei pelannut ottelussa.

Illinois jää odottamaan mahdollista valintaa NCAA:n lopputurnaukseen.

Cia Eklöfin edustama Washington State eteni automaattisesti NCAA:n lopputurnaukseen, kun Washington State jylläsi Pac-12-konferenssin runkosarjan seitsemänneltä sijalta lopputurnauksen voittoon asti.

Washington State voitti matkallaan neljä ottelua: ensimmäisellä kierroksella Californian, puolivälierissä Utahin, välierissä Coloradon ja finaalissa UCLA:n.

Kyseessä oli Washington Statelle ensimmäinen konferenssimestaruus kautta aikojen. Eklöf ei ole pelannut tällä kaudella yhtään ottelua.

Lähde: Basket.fi