Matti Nuutinen pelasi viime kauden Ranskassa Pro B liigan Roannessa. Pisteitä kertyi 6,7 pisteen keskiarvolla ja minuutteja kertyi 24,4 ottelua kohden.

Millainen kautesi oli?

– Aika vuoristorataa, mutta kuitenkin loppupeleissä jäi hyvä fiilis. Menin eteenpäin niissä asioissa missä pystyi menemään. Näki myös erilaista koripalloa eri maissa eri valmentajien kanssa. Siinä oli hetkiä, että pelattiin tosi hyvin ja sitten huonompia hetkiä.

– 10 vuoteen seura ei ole voittanut mitään, voitettiin Leaders Cuppi. Se oli hienoa pelaajille ja organisaatiolle.

– Jäi vähän hampaankoloon, kun sitten pleijareiden ekalla kierroksella ei menty jatkoon ja alkoi kesäloma. Jäi harmittamaan. Sellaista urheilu joskus on.

Missä urasi jatkuu? Onko Ranska vahva vaihtoehto?

– Tavoite on, että ulkomailla jatketaan. Käydään koko ajan keskusteluita suuntaan ja toiseen. Pitää löytää itselle paras vaihtoehto. Toivottavasti kesällä selviää.

– Ranska, miksi ei. Tykkäsin maasta ja siellä hoidettiin asiat hyvin. en pistä pahaksi, jos siellä jatkuu, mutta voi jatkua muuallakin.

Millaisessa kunnossa olet nyt?

– Ihan hyvässä kunnossa. Kausi meni aika pitkälle. Kesäkuun alussa pääsi vasta Suomeen. Taiteilemista muistaa huilatakin. Alkaa harjoitukset maajoukkueen kanssa ja pitää olla valmiina ja kunnossa kun ne alkaa. Omatoimijakso on ollut menossa ja valmistauduttu siihen.

– Pari vuotta olen selvinnyt, että ei ole tullut loukkaantumisia, pitääkin koputtaa puuta. Saa aloittaa terveenä harjoittelun. Se helpottaa. 17. pvä alkaa leiritykset ja toivottavasti ollaan sitten hyvässä kunnossa.

Odotukset maajoukkueen suhteen?

– Viikot harjoitellaan ja käydään kuviot läpi, että kaikki muistaa puolustukset ja totutaan pelaamaan yhdessä. Sitten on harjoituspelit. Jokaista peliä niistäkin lähdetään voittamaan, tärkeintä kuitenkin, että kehitytään joukkueena ja kaikki löytää oman paikkansa paremmin ja paremmin ja ollaan valmiita sitten kun kisat alkaa.

– Joka vuosi on tavoite vähän kasvattaa roolia. Näkee sitten miten itsellä menee kesällä ja mitä joukkue tarvii. Rooli on varmastikin suhteellisen samanlainen kuin aiemmin. Kun kentällä niin tuon energiaa ja levypallovoimaa, puolustuksen kautta lähden ja ottaa sitten hyökkäyksessä ratkaisut kun tulee. Toivottavasti vastuuta tulee vähän enemmän, sen näkee sitten.

Odotukset kotikisoihin?

– Ilman muuta kovia joukkueita tulee vastaan. Odottaa innoissaan, kotikisat. Meidän fanit olleet ihan uskomattomia viimeiset vuodet. Se tuki mitä antaa ihan uskomaton. Heidän edessä pelaamaan pääseminen on mahtavaa. Läpi vuoden miettinyt ja odottanut, että kesä alkaa ja päästään tositoimiin.