Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on kokouksissaan päättänyt jatkaa Venäjän ja Valko-Venäjän sulkuja maa- ja seurajoukkueiden kansainvälisistä kilpailuista ainakin kauden 2022–23 loppuun asti. Samalla päätettiin ko. maiden korvaajista eri kilpailuissa.

FIBA linjasi kokouksessaan, että Venäjällä tai Valko-Venäjällä ei pelata kansainvälisen koripalloliiton alaisia otteluita ennen kuin asiasta toisin päätetään.

FIBA Worldin päätös vaikuttaa seuraaviin kilpailuihin:

MM-kisat 2023, karsinnat

H-karsintalohkossa pelannut Venäjä ja B-lohkossa pelannut Valko-Venäjä eivät osallistu enää karsintoihin. Kaikki tulokset molemmilta mailta mitätöidään ja sen myötä jäljelle jäävät joukkueet lohkoissa etenevät jatkokarsintaan. Ne joukkueet, jotka etenevät jatkolohkoon H- ja B-lohkon joukkueita vastaan, eivät saa mukaansa pisteitä mukaan niiltä oman lohkonsa joukkueilta, jotka eivät etene jatkokarsintaan.

17-vuotiaiden tyttöjen MM-kisat

Serbia korvaa Venäjän heinäkuussa järjestettävissä MM-kisoissa

Naisten MM-kisat 2022

Puerto Rico korvaa Venäjän Australiassa elokuussa järjestettävissä kisoissa

Kaikki 3×3-koripallon MM-kilpailut, EM-kilpailut, EM-karsinnat niin aikuisten kuin nuorten ikäluokissa sekä 3×3-koriksen pääkiertueilla.

FIBA Europen päätös vaikuttaa seuraaviin kilpailuihin:
EuroBasket 2022

Montenegro korvaa Venäjän tulevan kesän EM-kisoissa.

EuroBasket 2025 –esikarsinnat

Venäjän ja Valko-Venäjän poissulkemisen myötä ensimmäisen kierroksen jatkoon menijöiden määrää on kasvatettu.

20-vuotiaiden EM-kisat (naiset ja miehet)

Naisissa Portugali korvaa Venäjän ja miehissä Puola.

18-vuotiaiden EM-kisat (naiset ja miehet)

Naisissa Ruotsi ja Bosnia ja Hertsegovina korvaavat Venäjän ja Valko-Venäjän, naisten B-divisioonassa pelaa 18 maata. Miehissä Pohjois-Makedonia korvaa Venäjän. Valko-Venäjän poissulkemisen myötä B-divisioonassa palaa 22 joukkuetta.

16-vuotiaiden EM-kisat (tytöt ja pojat)

Tytöissä Norja ottaa Venäjän paikan A-divisioonassa ja B-divisioonassa on mukana 19 maata Valko-Venäjän poissulkemisen myötä. Pojissa Venäjän A-divisioonapaikan saa Montenegro ja Valko-Venäjän poissulkemisen myötä B-divisioonassa pelaa 22 maata.

FIBA:n eurosarjat

Venäläiset ja valkovenäläiset joukkueet eivät voi osallistua Mestareiden liigaan, FIBA Europe Cupiin, Naisten Euroliigaan, Naisten Eurocupiin.

Lähde: Basket.fi