Euroliiga käynnistyi keskiviikkona ja jatkuu taas tänään perjantaina sekä ensi viikon lopulla.

Suomea Euroopan arvostetuimmassa koripallokilpailussa edustaa ainoastaan FC Barcelonan Petteri Koponen, joka tosin on toistaiseksi sivussa pelikentiltä auto-onnettomuuden vuoksi. Barcelona voitti ensimmäisellä kierroksella Unics Kazanin niukasti lukemin 63-69, mutta seurassa uskotaan menestysmahdollisuuksiin.

– Meillä on iskukykyinen joukkue ja halu menestyä. Barcelona on aina Barcelona, ja menestystä odotetaan, Koponen kommentoi.

Helpolla menestystä ei tällä kaudella saavuteta, sillä Koposen lisäksi joukkueen takamiehistä ovat sivussa olleet Tyrese Rice ja Pau Ribas, joista ensin mainittu tosin toipui Kazan-otteluun.

Katalonialaisseura on juhlinut Euroliigan voittoa kahdesti – viimeksi vuonna 2010.

Euroliigassa on mukana tällä kaudella 16 jokkuetta viime kauden 24 sijaan. Joukkueet pelaavat kaksinkertaisen runkosarjan, jonka jälkeen kahdeksan parasta selviytyy paras viidestä -järjestelmällä pelattavaiin pudotuspelipareihin. Otteluparien voittajat etenevät Istanbulissa pelattaavaan Final Four -turnaukseen. Mestaruutta puolustaa TsSKA Moskova.

– Euroliiga on tosi kovatasoinen. Jännä nähdä, mikä joukkue vie voiton. Omissa papereissani TsSKA ja Fenerbahce ovat ehkä kovimpia, kuten viime kaudella. Kummankin joukkue on pysynyt hyvin kasassa viime kaudesta. Erot ovat kuitenkin hyvin pienet, Koponen ennakoi.

Euroliigassa mukana olevat joukkueet:
Turkki
Anadolu Efes
Darüssafaka
Fenerbache
Galatasaray

Espanja
Saski Baskonia
FC Barcelona
Real Madrid

Kreikka
Olympiakos
Panathinaikos

Venäjä
TsSKA Moskova
UNIKS Kazan

Serbia
Crvena Zvezda

Saksasta
Brose Bamberg

Israel
Maccabi Tel Aviv

Liettua
Zalgiris Kaunas

Italia
EA7 Emporia Armani Milano

Lähde: basket.fi