Suomen 16-vuotiaiden poikien B-divisioonan EM-kisat pyörähtävät käyntiin tänään torstaina iltaottelulla Islantia vastaan Sarajevossa.

Suomen valmistautumisjaksoon on kuulunut PM-kisojen lisäksi tuplaottelut Saksaa, Kroatiaa ja Belgiaa vastaan.

– Meillä on vaiherikas valmistautumisjakso takana. Sen aikana on palattu useasti lähtöruutuun, kierretty kaukaa, juostu alas sekä portille, ja taisteltu epätodennäköisyyksiä kuin myös todennäköisyyksiäkin vastaan, Suomen päävalmentaja Antti Koskelainen kertoo.

– Meillä on edessämme viisi alkusarjan ottelua, joiden tulos määrittelee, että pelaammeko tämän turnauksen paremmista vai heikommista sijoituksista. Tuloksen kannalta merkitsevää on tietysti se, kuinka paljon pystymme pelaamistamme turnauksen aikana kehittämään. Edellytykset kasvulle on olemassa ja sitä kohti teemme päivittäin kovasti töitä.

Suomen kanssa samassa C-alkulohkossa pelaavat Puola, Unkari, Kypros, Islanti ja Bulgaria.

– Alkulohkon joukkueista meillä on kokemus avausvastustajaa Islantia vastaan pelaamisesta. Lohkomme viimeisessä pelissä kohtaamamme Puola pitänee ennakon perusteella suosikin paineita harteillaan. Unkari ja Bulgaria ovat isokokoisia ja pelaavat traditionaalisempaa koripalloa, Kypros sen sijaan näyttäytyy vielä näin turnauksen alla hieman mysteerinä.

Suomen ensimmäinen ottelu pelataan tänään torstaina Suomen aikaa kello 22:00 Islantia vastaan. Ottelut ovat katsottavissa joko FIBA:n YouTube-kanavalta tai Basket.fi:n Facebook-sivustolta.

Lähde: Koripalloliiton sivut.