Viime sunnuntaina Istanbulissa päättyneiden koripallon EM-kilpailuiden katsojatilastot olivat suomalaisittain ilahduttavaa luettavaa. Helsingin EM-huumassa koettiin muun muassa kisojen korkein yleisömäärä. Kaikkiaan Susijengin EM-kotikisoja seurasi Hartwall Arenalla 87 806 katsojaa.

Sunnuntaista EM-finaalia ja Slovenian historiallisia mestaruusjuhlia todisti Istanbulissa, Sinam Erden Arenalla 12 095 katsojaa.

Helsingissä kahdessa ottelussa yllettiin finaaliakin korkeampiin lukemiin, kun Susijengin EM-avausta Ranskaa vastaan seurasi 12 167 ja ottelua Kreikkaa vastaan peräti 12 327 katsojaa. Kreikka-ottelun lukema on Suomen koripallomaajoukkueiden kaikkien aikojen katsojaennätys.

Hartwall Arenalla vietetyn EM-kisaviikon kokonaiskatsojamäärä kipusi lähes 88.000 katsojaan. Myytyjen lippujen lukumäärä oli yli 75 000. Erotuksen muodostivat hallissa olleet akkreditoidut toimijat ja yhteistyökumppanuuksiin sisältyneet liput. Lisäksi Suomen Koripalloliiton myönsi EM-otteluihin, joissa Suomi ei pelannut, pääsylippuja 25 eri koululle sekä seitsemään hyväntekeväisyyskohteeseen.

– Olemme äärettömän kiitollisia siitä tuesta, jonka Susijengi kotikentällään sai. Helsingin tunnelma ja iloinen, kannustava ilmapiiri ovat keränneet kiitosta paitsi kotimaassa myös kansainvälisesti. Ja olihan fiilis hallissa sellainen, josta pystyimme ennakkoon vain villeimmissä päiväunissa unelmoimaan, kiittelee Helsingin EM-kisaorganisaation pääsihteeri Ari Tammivaara.

– Kisoille asetettu tavoite oli 65 000 myytyä lippua, joten tavoitteet ylittyivät näiltä osin. Taloudellisen tuloksen suhteen ei ole vielä johtopäätösten aika, vaan sen laskemiseen menee vielä hyvän aikaa, Tammivaara jatkaa.

Paikallaolleiden katsojien lisäksi koripallon EM-turnaus kiinnosti myös kotikatsomoissa. Helsingissä pelatut EM-ottelut ponnistivat kisaviikolla Ylen TV2 -kanavan katsotuimpien ohjelmien kärkeen. Kolme Susijengin peleistä ylitti 600 000 katsojan rajapyykin ja parhaimmillaan Susijengin peliä seurasi huimat 900 000 katsojaa.

Lähde: Koripalloliiton sivut.