Saksassa suomalaisnelikko pääsi tuulettamaan voittojen kunniaksi ja Belgiassa Elina Aarnisalon hieno kausi sai jatkoa. Awak Kuier oli puolestaan palauttamassa Veneziaa taas voittojen tielle.

Saksan Bundesliigassa sarjakärki Keltern joutui tiukoille Freiburgin vieraana, mutta onnistui lopulta puristamaan 62-61 (31-32)-voiton, vaikka jäi pisteittä viimeisen kolmen minuutin ajan. Linda-Lotta Lehtoranta heitti Kelternille kolme pistettä ja antoi syötön ja Elina Koskimiehelle kirjattiin kolme levypalloa.

Anissa Pounds tuuletti voiton kunniaksi, kun Lions Halle kaatoi Hannover Luchsen jatkoajan jälkeen 80-70 (29-36, 65-65). Pounds saalisti ottelussa viisi pistettä, seitsemän levypalloa ja syötön.

Angels Nördlingen pääsi niin ikään voiton makuun kukistaessaan Veilchen BG 74:n 65-61 (28-22). Lehtoranta auttoi joukkuettaan monipuolisesti neljällä pisteellä, kuudella levypallolla, kolmella syötöllä, riistolla ja kahdella torjunnalla.

Angels ja Lions ovat tasapisteissä sijoilla viisi ja kuusi.

Elina Aarnisalo oli jälleen Kangoeroes Mechelenin parhaimmistoa, kun hän heitti loistavilla tarkkuuksilla 23 pistettä Mechelenin voittaessa Sparta Laarnen 105-57 (53-21). Aarnisalo pussitti pelitilanneheittonsa 9/10 ja sai tilastoihinsa myös neljä levypalloa, kolme syöttöä ja kolme riistoa. Hänen teholukunsa 31 oli joukkueen paras.

Kangoeroes ei ole hävinnyt Belgian liigassa otteluakaan.

Awak Kuier lähenteli tupla-tuplaa, kun Reyer Venezia palasi voittojen tielle kaatamalla Brixian 81-56 (38-28). Kuier saalisti tilastoihinsa 14 pistettä, kahdeksan levypalloa, kolme syöttöä ja torjunnan. Venezia jatkaa sarjan kärjessä.

Helmi Tulonen urakoi joukkueensa suurimmat minuutit (27), mutta Sanga Milano taipui Faenzan vieraana 58-77 (32-35). Tulonen kirjautti kahdeksan pistettä, seitsemän levypalloa ja syötön. Milano on toiseksi viimeisenä.

Espanjan liigassa suomalaisten joukkueille ei voittoja herunut. Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol ei pystynyt haastamaan kärkijoukkueisiin lukeutuvaa Gironaa, vaan taipui kotonaan 46-69 (24-41). Kalinille kirjattiin kaksi pistettä ja kolme levypalloa ja Äijäselle täytteli levypallosarakettaan viidellä merkinnällä.

Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquet joutui kotikentällään tunnustamaan Barcelonan paremmakseen 62-71 (30-36). Lahtinen pelasi kahden pisteen, neljän levypallon ja syötön tilastoilla.

Ferrol on sarjassa yhdeksäntenä ja Sedis 12.

Sofia Pelander oli tositoimissa kahdesti viikon aikana Ruotsin liigassa, kun Norrköping kaatoi ensin IK Eosin selvästi 112-66 (65-32). Pelander oli joukkueensa parhaimmistoa 16 pisteen, viiden levypallon, syötön ja riiston tilastoilla.

Viikonloppuna Dolphins emännöi kärkiottelussa Södertäljeä, joka jatkaa puhtaalla pelillä, kun Dolphins joutui antautumaan 66-77 (31-30). Tällä kertaa Pelander kirjautti tililleen kahdeksan pistettä, kolme levypalloa ja torjunnan. Dolphins on Södertäljen jälkeen sarjassa toisena.

Lotta Vesiluoman Alvik pelasi niin ikään kahdesti ja tuloksena oli voitto ja tappio. Keskiviikkona Högsbo oli niukasti vahvempi 86-82 (42-39) Vesiluoman pelatessa vahvasti 10 pisteen, kahden levypallon ja kahden syötön tilastoilla.

Viikonloppuna Alvik haki voiton IK Eosista numeroin 79-70 (37-37), mutta Vesiluoma ei ollut tällä kertaa kokoonpanossa.

Visby puolestaan hävisi Uppsalan vieraana 68-81 (33-38) ja jatkaa sarjan viimeisenä. Isabella Kaukopaasi tilastoi Visbylle kolme pistettä, kolme levypalloa ja torjunnan.

Lähde: Basket.fi