Elias Valtonen väläytteli osaamistaan, kun hän lähenteli tupla-tuplaa Saksan ProA:n ottelussa. Erik Murphy juhlisti uutta vuotta kahdella tupla-tuplalla Japanissa.

Saksan Bundesliigassa Tuomas ja Joonas Iisalon sekä Juho Kailion valmentama Merlins Crailsheim otti jo seitsemännen peräkkäisen voittonsa kukistettuaan vieraskentällä Würzburgin 86-80 (43-39). Merlins on upeasti sarjan jaetulla kärkipaikalla voitettuaan 11 ottelustaan kymmenen.

Elias Valtonen oli elementissään, kun hän heitti Tigers Tübingenille 18 pistettä, mutta sekään ei riittänyt viemään Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentamaa joukkuetta voittoon. Giants Leverkusen oli lopulta vahvempi 102-94 (39-47). Valtonen nappasi myös yhdeksän levypalloa, antoi kolme syöttöä ja otti yhden riiston. Tigers on voittanut yhdeksästä ottelustaan kaksi.

Espanjassa vuosi pomputeltiin käyntiin Teneriffan ja Real Madridin välisellä kärkiottelulla. Real Madrid kiri viimeisellä neljänneksellä 92-85 (44-45)-voittoon. Sasu Salin auttoi Teneriffaa 10 pisteellä, yhdellä levypallolla, kahdella syötöllä ja riistolla. Emir Sulejmanovic keräsi tilastoikseen kahdeksan pistettä, kolme levypalloa ja kaksi syöttöä. Tappiosta huolimatta Teneriffa jatkaa sarjassa toisena.

LEB Platassa Fiifi Aidoon Benicarlo hävisi Villarrobledon vieraana 62-73 (33-39). Aidoo merkkautti kaksi pistettä ja kaksi levypalloa. Benicarlolla on neljä voittoa ja seitsemän tappiota.

Topias Palmi pääsi juhlimaan tärkeää voittoa Cremonan kukistaessa vieraskentällä Brescian 85-89 (54-44). Palmi rekisteröi ottelussa viisi pistettä. Cremona paranteli asemiaan tiukassa sarjassa ja sillä on nyt kuusi voittoa ja seitsemän tappiota.

Erik Murphy hurjasteli kahdesti tupla-tuplan Fukushima Firebondsin pelatessa tuplaottelut Bambitious Naraa vastaan. Murphyn tehoista huolimatta Firebonds hävisi molemmat ottelut.

Ensimmäisessä Bambitious oli vahvempi numeroin 88-67 (40-44) Murphyn tilastoidessa 17 pistettä, 11 levypalloa, kaksi syöttöä, riiston ja torjunnan.

Toisessa pelissä Firebonds aloitti taas vahvasti, mutta menetti otteensa toisella puoliajalla hävitessään 80-89 (43-34). Tällä kertaa Murphy hurjasteli taululle 21 pistettä, 12 levypalloa, kaksi syöttöä ja neljä riistoa. Firebondsilla on nyt 13 voittoa ja 15 tappiota.

Puolan liigassa Carl Lindbomin Stal Ostrow Wielkopolski otti viidennen peräkkäisen voittonsa voittaessaan Start Lublinin 82-62 (40-29). Lindbomille kirjattiin kolme pistettä, kaksi levypalloa, syöttö ja riisto. Stal Ostrow Wielkopolski on sarjassa toisena.

Itävallan liigassa Daniel Dolenc heitti 10 pistettä, kahmi kolme levypalloa ja antoi yhden syötön, kun Swans Gmunden aloitti vuotensa 92-75 (48-34)-voitolla Flyers Welsistä. Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama on sarjassa jaetulla toisella sijalla.

Lähde: Basket.fi